x

ΑΠΟΨΕΙΣ

Μια ιστορική χριστουγεννιάτικη έκδοση του Εθνικού Κήρυκα

Ξεχειλίζει από ευγνωμοσύνη η καρδιά μου καθώς φυλλομετρώ την σημερινή μας  ιστορική χριστουγεννιάτικη έκδοση. Μία ογκώδης έκδοση 240 σελίδων, εν μέσω πανδημίας.

Και ξεχειλίζει η καρδιά μου από ευγνωμοσύνη γιατί στην δύσκολη αυτή εποχή αρκετοί αγγελιοδότες μας θα αντιμετώπισαν το δίλημμα αν θα έπρεπε να δαπανήσουν το ποσό που στοιχίζουν οι ευχές τους στον «Εθνικό Κήρυκα» ή να το χρησιμοποιήσουν για να εξοφλήσουν κάποιο χρέος τους.

Και μεταξύ των δύο επέλεξαν να το αξιοποιήσουν για τις ευχές τους στον «Εθνικό Κήρυκα».

Γιατί το έκαναν; Αυτή είναι μια βαθιά, πολυσήμαντη ερώτηση, που εμείς εδώ στην εφημερίδα πρώτοι από όλους οφείλουμε να εξετάσουμε.

Η προφανής απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι, βέβαια, ότι το κάνουν γιατί οι ομογενείς αυτοί που ηγούνται επιχειρήσεων, κοινοτήτων, συλλόγων, καθώς και μεμονωμένα άτομα, θέλουν να στηρίξουν οικονομικά την εφημερίδα. Θέλουν να συμβάλουν στη συνέχιση και την πρόοδο αυτής της εφημερίδας των 106 ετών, γιατί πιστεύουν ότι δίχως αυτή την εφημερίδα η Ομογένεια θα μείνει χωρίς φωνή. Θα είναι ορφανή.

Και το κάνουν γιατί πιστεύουν ότι αξίζει της υποστήριξής τους.

Αρα το συμπέρασμα στο οποίο οδηγούμαστε, είναι ότι ο «Εθνικός Κήρυκας» έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των αναγνωστών του. Οτι πιστεύουν στο έργο και στην αποστολή του και κάνουν μια θυσία γιατί θεωρούν αναγκαία την συνέχισή της.

Το συμπέρασμα αυτό, βέβαια, μας ενθουσιάζει.

Μας δίνει δύναμη. Μας εμψυχώνει.

Μα πάνω απ’ όλα πολλαπλασιάζει το αίσθημα του χρέους απέναντί σας.

Μας οδηγεί στο να προσπαθούμε ακόμα περισσότερο να είμαστε αντάξιοι της εμπιστοσύνης και υποστήριξής σας. Να συνεχίσουμε να είμαστε το ανοιχτό σχολείο της Ομογένειας και μία από τις επιτυχίες της, σε μία δύσκολη γενικά εποχή.

Το γνωρίζουμε, όπως κι εσείς, ότι δεν είμαστε τέλειοι. Οτι κινούμαστε στο πλαίσιο συγκεκριμένων οικονομικά ορίων και σε ένα συγκεκριμένο πληθυσμιακά χώρο.

Γνωρίζετε όμως ότι τα λάθη μας δεν είναι λάθη σκοπιμότητας, λάθη μιας ατζέντας ξένης προς τα συμφέροντα της Ομογένειας.

Γνωρίζετε ότι όλοι εμείς, διεύθυνση και συνεργάτες, εργαζόμαστε με αυτοθυσία για να μπορούμε να εκδίδουμε αυτήν την εφημερίδα-φαινόμενο, τον «Εθνικό Κήρυκα».

Η οικογένειά μου και εγώ είμαστε ευγνώμονες που μας παρέχετε την ευκαιρία να εκδίδουμε αυτή την εφημερίδα, σε όλες της τις πλατφόρμες, έντυπες και ηλεκτρονικές, στην ελληνική αλλά και στην αγγλική γλώσσα.

Η οικογένειά μου και εγώ είμαστε ευγνώμονες για τους συνεργάτες που έχουμε, πολλοί εκ των οποίων είναι μαζί μας για δεκαετίες. Συνεργάτες που πιστεύουν στην αποστολή της εφημερίδας και δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό στην επίτευξη αυτού του αποτελέσματος.

Και πάνω απ’ όλα η οικογένειά μου και εγώ είμαστε ευγνώμονες σε εσάς τους αναγνώστες, συνδρομητές, διαφημιστές μας, τον Ελληνισμό της Αμερικής και όλο και περισσότερο τον Ελληνισμό ανά τη Γη, για την εμπιστοσύνη σας.

Καλά Χριστούγεννα!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στις 10 Νοεμβρίου 2022, ένας δικαστής στη Δυτική Περιφέρεια του Τέξας απέρριψε τον ομοσπονδιακό νόμο που απαγορεύει την πρόσβαση στα όπλα για άτομα που υπόκεινται σε εντολές προστασίας θύματος από ενδοοικογενειακή βία.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ

Πορείες στη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (Βίντεο)

ΑΘΗΝΑ. Ολοκληρώθηκε η πορεία των μαθητών στην Αθήνα για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Μητσοτάκης: Το Eurogroup αναγνώρισε πανηγυρικά την επιτυχία της ελληνικής οικονομίας (Βίντεο)

ΑΘΗΝΑ. Για μια σημαντική στιγμή για την πατρίδα μας που πιστοποιεί την πρόοδο του τόπου κάνει λόγο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης , σε δήλωσή του για την απόφαση του Eurogroup.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας