x
 

ΑΠΟΨΕΙΣ

Μια ιστορική χριστουγεννιάτικη έκδοση του Εθνικού Κήρυκα

Ξεχειλίζει από ευγνωμοσύνη η καρδιά μου καθώς φυλλομετρώ την σημερινή μας  ιστορική χριστουγεννιάτικη έκδοση. Μία ογκώδης έκδοση 240 σελίδων, εν μέσω πανδημίας.

Και ξεχειλίζει η καρδιά μου από ευγνωμοσύνη γιατί στην δύσκολη αυτή εποχή αρκετοί αγγελιοδότες μας θα αντιμετώπισαν το δίλημμα αν θα έπρεπε να δαπανήσουν το ποσό που στοιχίζουν οι ευχές τους στον «Εθνικό Κήρυκα» ή να το χρησιμοποιήσουν για να εξοφλήσουν κάποιο χρέος τους.

Και μεταξύ των δύο επέλεξαν να το αξιοποιήσουν για τις ευχές τους στον «Εθνικό Κήρυκα».

Γιατί το έκαναν; Αυτή είναι μια βαθιά, πολυσήμαντη ερώτηση, που εμείς εδώ στην εφημερίδα πρώτοι από όλους οφείλουμε να εξετάσουμε.

Η προφανής απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι, βέβαια, ότι το κάνουν γιατί οι ομογενείς αυτοί που ηγούνται επιχειρήσεων, κοινοτήτων, συλλόγων, καθώς και μεμονωμένα άτομα, θέλουν να στηρίξουν οικονομικά την εφημερίδα. Θέλουν να συμβάλουν στη συνέχιση και την πρόοδο αυτής της εφημερίδας των 106 ετών, γιατί πιστεύουν ότι δίχως αυτή την εφημερίδα η Ομογένεια θα μείνει χωρίς φωνή. Θα είναι ορφανή.

Και το κάνουν γιατί πιστεύουν ότι αξίζει της υποστήριξής τους.

Αρα το συμπέρασμα στο οποίο οδηγούμαστε, είναι ότι ο «Εθνικός Κήρυκας» έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των αναγνωστών του. Οτι πιστεύουν στο έργο και στην αποστολή του και κάνουν μια θυσία γιατί θεωρούν αναγκαία την συνέχισή της.

Το συμπέρασμα αυτό, βέβαια, μας ενθουσιάζει.

Μας δίνει δύναμη. Μας εμψυχώνει.

Μα πάνω απ’ όλα πολλαπλασιάζει το αίσθημα του χρέους απέναντί σας.

Μας οδηγεί στο να προσπαθούμε ακόμα περισσότερο να είμαστε αντάξιοι της εμπιστοσύνης και υποστήριξής σας. Να συνεχίσουμε να είμαστε το ανοιχτό σχολείο της Ομογένειας και μία από τις επιτυχίες της, σε μία δύσκολη γενικά εποχή.

Το γνωρίζουμε, όπως κι εσείς, ότι δεν είμαστε τέλειοι. Οτι κινούμαστε στο πλαίσιο συγκεκριμένων οικονομικά ορίων και σε ένα συγκεκριμένο πληθυσμιακά χώρο.

Γνωρίζετε όμως ότι τα λάθη μας δεν είναι λάθη σκοπιμότητας, λάθη μιας ατζέντας ξένης προς τα συμφέροντα της Ομογένειας.

Γνωρίζετε ότι όλοι εμείς, διεύθυνση και συνεργάτες, εργαζόμαστε με αυτοθυσία για να μπορούμε να εκδίδουμε αυτήν την εφημερίδα-φαινόμενο, τον «Εθνικό Κήρυκα».

Η οικογένειά μου και εγώ είμαστε ευγνώμονες που μας παρέχετε την ευκαιρία να εκδίδουμε αυτή την εφημερίδα, σε όλες της τις πλατφόρμες, έντυπες και ηλεκτρονικές, στην ελληνική αλλά και στην αγγλική γλώσσα.

Η οικογένειά μου και εγώ είμαστε ευγνώμονες για τους συνεργάτες που έχουμε, πολλοί εκ των οποίων είναι μαζί μας για δεκαετίες. Συνεργάτες που πιστεύουν στην αποστολή της εφημερίδας και δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό στην επίτευξη αυτού του αποτελέσματος.

Και πάνω απ’ όλα η οικογένειά μου και εγώ είμαστε ευγνώμονες σε εσάς τους αναγνώστες, συνδρομητές, διαφημιστές μας, τον Ελληνισμό της Αμερικής και όλο και περισσότερο τον Ελληνισμό ανά τη Γη, για την εμπιστοσύνη σας.

Καλά Χριστούγεννα!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η αποχώρηση από τον Παναθηναϊκό του αρχηγού του Δημήτρη Κουρμπέλη για να συνεχίσει την καριέρα του στο τουρκικό πρωτάθλημα και στην Τράμπζονσπορ δεν αποτελεί πλήγμα μόνο για τον Παναθηναϊκό που χάνει έναν από τους στυλοβάτες της ομάδας του τα τελευταία χρόνια, αλλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο που βλέπει ακόμη έναν πολύ ποιοτικό ποδοσφαιριστή του να φεύγει για σύλλογο του εξωτερικού, επιτείνοντας το τεράστιο πρόβλημα που έχει να κάνει με τον αφελληνισμό του ελληνικού ποδοσφαίρου.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ