x

Επιστήμη

Νέο ηλεκτροκίνητο όχημα από μαθητές της Τεχνικής Σχολής – Αντίκα, μοντέλο VWBeatle του 1971

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Στην Α’ Τεχνικής και Επαγγελματικής Σχολής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Λευκωσίας παρουσιάστηκε το νέο ηλεκτροκίνητο όχημα που ανακατασκεύασαν μαθητές με την βοήθεια καθηγητών τους. Η εκδήλωση έγινε στην παρουσία του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννη Καρούσου, ο οποίος συνεχάρη τους μαθητές για την πρωτοβουλία και το επίτευγμά τους.

Η ανακατασκευή του αυτοκινήτου αντίκα (VWBeatle του 1971) και η μετατροπή του σε ηλεκτρικό αποτελεί πρωτοβουλία της Τεχνικής Σχολής και ολοκληρώθηκε με τη στήριξη του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Εργων, το οποίο παραχώρησε χορηγία ύψους €25.000.

Μιλώντας στην εκδήλωση ο κ. Καρούσος είπε ότι η πρωτοβουλία της Α’ ΤΕΣΕΚ Λευκωσίας, αποκτά μεγαλύτερη σημασία, αφού υλοποιήθηκε από έφηβους που πολύ σύντομα θα είναι οι νέοι χρήστες του οδικού δικτύου. Με την πρωτοβουλία τους αυτή, τόνισε, αποδεικνύουν πως κατανοούν και συμμερίζονται την τάση που διαμορφώνεται τα τελευταία χρόνια για στροφή σε πιο φιλικούς προς το περιβάλλον τρόπους διακίνησης.

«Σημαντικό ρόλο σε όλη αυτή την προσπάθεια έχει να διαδραματίσει η εκπαίδευση και χαίρομαι όταν βλέπω σχολές, διευθυντές, εκπαιδευτικούς και μαθητές, οι οποίοι μπαίνουν σε αυτή την προσπάθεια μαζί μας και στέλνουμε ένα μήνυμα ότι μπορούμε να είμαστε μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος», υπογράμμισε ο κ. Καρούσος και πρόσθεσε πως το Υπουργείο άμεσα ανταποκρίθηκε στο αίτημα της Τεχνικής Σχολής για να συμβάλει οικονομικά στην υλοποίηση της πρωτοβουλίας.

Από πλευράς του, ο Διευθυντής της Α’ ΤΕΣΕΚ Λευκωσίας Πόλυς Γιάννακας μίλησε για την πρωτότυπη δράση των παιδιών της Σχολής, επισημαίνοντας τη σκληρή δουλειά που έκαναν οι μαθητές με τους εκπαιδευτικούς τους, η οποία απέδωσε καρπούς. Η Α’ ΤΕΣΕΚ Λευκωσίας αναβαθμίζεται, είπε, και υπόσχεται ότι θα είναι παρούσα με σημαντικά έργα, που θα ανταποκρίνονται στις πολιτικές του Υπουργείου Παιδείας και της Κυβέρνησης ευρύτερα.

Εκ μέρους της ομάδας των μαθητών που εργάστηκαν για την εκπόνηση του έργου, ο Δημήτρης Χριστοφή και η Άννα Μαρία Κούλα, μιλώντας για την εμπειρία τους, τη χαρακτήρισαν μοναδική και αξέχαστη. Τις μηχανολογικές λεπτομέρειες και τον τρόπο χειρισμού των διάφορων φάσεων του έργου, ανέλυσε ο Μάριος Χατζηκυπρή, Βοηθός Διευθυντής Μηχανικής Αυτοκινήτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Σε διαβήματα διαμαρτυρίας προβαίνει το υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο εκφράζει απογοήτευση και δυσαρέσκεια για την πρόσφατη συνάντηση του Προέδρου του Αζερμπαϊτζάν με τον Ερσίν Τατάρ.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Κυριάκος: Δεν γνώριζα και δεν θα το επέτρεπα – «Νόμιμη αλλά πολιτικά λάθος η παρακολούθηση»

ΑΘΗΝΑ. «Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών υποτίμησε την πολιτική διάσταση της συγκεκριμένης υπόθεσης» τόνισε, μεταξύ άλλων, χθες σε τηλεοπτική του δήλωση ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην υπόθεση της παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη, επισημαίνοντας ότι «αυτό που έγινε ήταν λάθος, δεν το γνώριζα και δεν θα το επέτρεπα».

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας