x

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος καλεί τη Φιλόπτωχο να συνεισφέρει στο Πατριαρχείο

03 Νοεμβρίου 2021

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος με αφορμή την εορτή των Αγίων Αναργύρων σε εγκύκλιό του τονίζει πως «παντού σε όλη τη χώρα, οι κατά τόπους αδελφότητες της Φιλοπτώχου αφιερώνουν το σημερινό έρανο για τις ανάγκες και την υποστήριξη των φιλανθρωπικών δράσεων της Μητρός Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως».

Σε άλλο σημείο αναφέρει πως «όταν τιμούμε τον Πνευματικό μας Πατέρα (Πατριάρχη Βαρθολομαίο) και τη Μητέρα Εκκλησία, έρχεται πλούσια η ευλογία του Παντοδύναμου Θεού στο Γένος μας και σε όλες τις κοινότητές μας».

Ολόκληρη η εγκύκλιος έχει ως εξής:

«Προσφιλείς αδελφοί και αδελφές εν Χριστώ,

Με την ευκαιρία της εορτής των προστατών της Εθνικής Φιλοπτώχου Αδελφότητος, των Αγίων και θαυματουργών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, η οποία τυγχάνει την πρώτη Νοεμβρίου κάθε έτους,  έχουμε την ιδιαίτερη χαρά και ευλογία της ποιμαντικής επισκέψεως στη χώρα μας του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου. Παντού σε όλη τη χώρα, οι κατά τόπους αδελφότητες της Φιλοπτώχου αφιερώνουν το σημερινό έρανο για τις ανάγκες και την υποστήριξη των φιλανθρωπικών δράσεων της Μητρός Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως.

Ας τιμήσουμε, λοιπόν, την παρουσία του Πνευματικού μας Πατέρα στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής και μαζί του να τιμήσουμε τη Μητέρα μας, τη Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, δράττοντας της επαγγελίας της εντολής του Θεού, όπως μας συμβούλευσε ο Απόστολος Παύλος. Διότι η παραπάνω εντολή δεν είναι μόνο η πρώτη εντολή μετ’ επαγγελίας, αλλά μια εντολή προτρεπτική, καθώς ακούμε ‘Τίμα τον πατέρα σου και τη μητέρα σου’ και όχι ‘δεν πρέπει να κάνεις αυτό ή το άλλο’.

Και όταν τιμούμε τον Πνευματικό μας Πατέρα και τη Μητέρα Εκκλησία, έρχεται πλούσια η ευλογία του Παντοδύναμου Θεού στο Γένος μας και σε όλες τις κοινότητές μας. Υποστηρίζουμε με τη συνεισφορά μας τις φιλανθρωπικές δράσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου, δράσεις πολυεπίπεδης προσφοράς σε όλους αυτούς που έχουν ανάγκη, οι οποίοι βρίσκονται στην άλλη πλευρά του ωκεανού και ίσως ποτέ να μη καταφέρουμε να τους συναντήσουμε από κοντά, αλλά με τους οποίους σίγουρα θα βρεθούμε μαζί στη βασιλεία των ουρανών.

Αυτή την Κυριακή, με πρώτες τις κατά τόπους Αδελφότητες της Φιλοπτώχου, καλώ καθένα από εσάς να δείξει την τιμή για τον εν Χριστώ Πατέρα μας και για τη Μητέρα της Ορθόδοξης πίστης μας. Σας ευχαριστώ για την αγάπη που δείχνετε προς το πρόσωπο του Οικουμενικού μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, εκφράζοντας τη μεγάλη ευγνωμοσύνη της Μητρός Εκκλησίας για την υποστήριξή σας σε όλες τις καίριες δράσεις της».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΛΟΝΔΙΝΟ. Επίσκεψη πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Πολιτική

NΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η κρίση στην Ουκρανία δύσκολα θα φύγει, καθώς πρόκειται για μία αναμέτρηση δύο κοσμοθεωριών που θα μπορούσε να αναστατώσει την Ευρώπη.

Αμερική

ΤΑΜΠΑ, ΦΛΟΡΙΔΑ - Μια μέρα πριν, είχε παραπονεθεί ότι δεν αισθανόταν καλά, γιατί δεν μπορούσε να αναπνεύσει.

Αμερική

Ο χρόνος που πριν λίγο έφυγε, το 2021, πήρε μαζί του και πολλούς ομογενείς άνδρες και γυναίκες στο μεγάλο στερνό ταξίδι που είναι μονόδρομος και δεν έχει γυρισμό.

ΒΙΝΤΕΟ

Ο χιονιάς επισκέφθηκε το κέντρο της Αθήνας (Βίντεο του «Ε.Κ.»)

ΑΘΗΝΑ. Μπορεί η κακοκαιρία «Ελπίς» να προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στην πρωτεύουσα της Ελλάδας, η πρωτόγνωρη αυτή επίσκεψη, ωστόσο, του χιονιά χάρισε και όμορφες εικόνες.

«Τι χαζός σκύλας γιος»! Ο Μπάιντεν βρίζει με ανοικτό μικρόφωνo δημοσιογράφο του «Fox News» (Vid)

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Γκάφα ή ηθελημένο ξέσπασμα; Ο Τζο Μπάιντεν έβρισε χθες Δευτέρα δημοσιογράφο καθώς αποχωρούσε πλήθος εκπροσώπων του Τύπου έπειτα από εκδήλωση στον Λευκό Οίκο.