x

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος καλεί τη Φιλόπτωχο να συνεισφέρει στο Πατριαρχείο

03 Νοεμβρίου 2021

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος με αφορμή την εορτή των Αγίων Αναργύρων σε εγκύκλιό του τονίζει πως «παντού σε όλη τη χώρα, οι κατά τόπους αδελφότητες της Φιλοπτώχου αφιερώνουν το σημερινό έρανο για τις ανάγκες και την υποστήριξη των φιλανθρωπικών δράσεων της Μητρός Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως».

Σε άλλο σημείο αναφέρει πως «όταν τιμούμε τον Πνευματικό μας Πατέρα (Πατριάρχη Βαρθολομαίο) και τη Μητέρα Εκκλησία, έρχεται πλούσια η ευλογία του Παντοδύναμου Θεού στο Γένος μας και σε όλες τις κοινότητές μας».

Ολόκληρη η εγκύκλιος έχει ως εξής:

«Προσφιλείς αδελφοί και αδελφές εν Χριστώ,

Με την ευκαιρία της εορτής των προστατών της Εθνικής Φιλοπτώχου Αδελφότητος, των Αγίων και θαυματουργών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, η οποία τυγχάνει την πρώτη Νοεμβρίου κάθε έτους,  έχουμε την ιδιαίτερη χαρά και ευλογία της ποιμαντικής επισκέψεως στη χώρα μας του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου. Παντού σε όλη τη χώρα, οι κατά τόπους αδελφότητες της Φιλοπτώχου αφιερώνουν το σημερινό έρανο για τις ανάγκες και την υποστήριξη των φιλανθρωπικών δράσεων της Μητρός Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως.

Ας τιμήσουμε, λοιπόν, την παρουσία του Πνευματικού μας Πατέρα στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής και μαζί του να τιμήσουμε τη Μητέρα μας, τη Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, δράττοντας της επαγγελίας της εντολής του Θεού, όπως μας συμβούλευσε ο Απόστολος Παύλος. Διότι η παραπάνω εντολή δεν είναι μόνο η πρώτη εντολή μετ’ επαγγελίας, αλλά μια εντολή προτρεπτική, καθώς ακούμε ‘Τίμα τον πατέρα σου και τη μητέρα σου’ και όχι ‘δεν πρέπει να κάνεις αυτό ή το άλλο’.

Και όταν τιμούμε τον Πνευματικό μας Πατέρα και τη Μητέρα Εκκλησία, έρχεται πλούσια η ευλογία του Παντοδύναμου Θεού στο Γένος μας και σε όλες τις κοινότητές μας. Υποστηρίζουμε με τη συνεισφορά μας τις φιλανθρωπικές δράσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου, δράσεις πολυεπίπεδης προσφοράς σε όλους αυτούς που έχουν ανάγκη, οι οποίοι βρίσκονται στην άλλη πλευρά του ωκεανού και ίσως ποτέ να μη καταφέρουμε να τους συναντήσουμε από κοντά, αλλά με τους οποίους σίγουρα θα βρεθούμε μαζί στη βασιλεία των ουρανών.

Αυτή την Κυριακή, με πρώτες τις κατά τόπους Αδελφότητες της Φιλοπτώχου, καλώ καθένα από εσάς να δείξει την τιμή για τον εν Χριστώ Πατέρα μας και για τη Μητέρα της Ορθόδοξης πίστης μας. Σας ευχαριστώ για την αγάπη που δείχνετε προς το πρόσωπο του Οικουμενικού μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, εκφράζοντας τη μεγάλη ευγνωμοσύνη της Μητρός Εκκλησίας για την υποστήριξή σας σε όλες τις καίριες δράσεις της».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Αλέξανδρος Καρλούτσος, ο οποίος έχει προσφέρει πολλές και μεγάλες υπηρεσίες στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Αρχιεπισκοπή Αμερικής επί μισό αιώνα, μίλησε στον «Εθνικό Κήρυκα» για την εκατονταετηρίδα της Αρχιεπισκοπής.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Τα Γεγονότα της Εβδομάδας από τον «Ε.Κ» με την Αννα Σαρηγιάννη (Βίντεο)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η δημοσιογράφος Αννα Σαρηγιάννη στο ειδικό εβδομαδιαίο βιντεομαγκαζίνο, στο οποίο παρουσιάζονται οι σημαντικότερες ειδήσεις της Εβδομάδας όπως τις κατέγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας» μέσα από την έντυπη αλλά και την ηλεκτρονική έκδοσή του και τις επεξεργάστηκε η συντακτική του ομάδα.

Μητσοτάκης: Ανοίγει ξανά τη Δευτέρα η Διώρυγα της Κορίνθου για τρεις μήνες (Βίντεο)

ΑΘΗΝΑ.Η Διώρυγα της Κορίνθου θα ανοίξει ξανά την Δευτέρα για τρεις μήνες για εξυπηρετηθεί η καλοκαιρινή κίνηση, μετά από ενάμιση χρόνο που διήρκεσαν οι εργασίες αποκατάστασης όπως δεσμεύθηκε η κυβέρνηση, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του το απόγευμα στη Διώρυγα της Κορίνθου, όπου εκτελούνται έργα αποκατάστασης.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας