x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

Εκκλησία

Ο Μητροπολίτης Μεθόδιος στην τελετή Χρίσματος των Ρωμαιοκαθολικών

ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο Μητροπολίτης Μεθόδιος παρέστη στην τελετή του Χρίσματος της Ρωμαιοκαθολικής Αρχιεπισκοπής Βοστώνης, κατόπιν προσκλήσεως του καρδιναλίου Σίαν Ο’Mάλι (Sean O’Malley) στον Ρωμαιοκαθολικό Καθεδρικό Ναό του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης. Σημειώνεται ότι ο Καθεδρικός Ναός του Τιμίου Σταυρού βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τον περικαλλή Ελληνορθόδοξο Ναό του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή Βοστώνης, ο οποίος ήταν το επίκεντρο των πρωτοπόρων Ελλήνων μεταναστών.

Φέτος ο Καθεδρικός Ναός του Τιμίου Σταυρού ήταν πλήρης από ιερείς, φοιτητές θεολογίας, κατηχητές και λαϊκούς πιστούς, καθότι τα δύο περασμένα χρόνια η τελετή είχε γίνει σε πολύ μικρότερη κλίμακα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σημειώνεται ότι έχει δημιουργηθεί μία μακρόχρονη παράδοση φιλίας και καλών σχέσεων ανάμεσα στη Μητρόπολη Βοστώνης και την Ρωμαιοκαθολική Αρχιεπισκοπή Βοστώνης, η οποία καθίσταται ορατή στις εκατέρωθεν επισκέψεις κατά τις Θρονικές Εορτές των Εκκλησιών, αλλά και τη Μεγάλη Εβδομάδα και την Ανάσταση.

Η τελετή του Χρίσματος ξεκίνησε με εκατέρωθεν χαιρετισμούς του καρδιναλίου Ο’Μάλι και του Μητροπολίτη Μεθοδίου. Πριν προσκαλέσει ο καρδινάλιος Ο’Μάλι στο βήμα τον Μητροπολίτη Μεθόδιο, αναφέρθηκε στα δεινά που υποφέρουν οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, καθώς και οι Ελληνόρρυθμοι Καθολικοί στην Ουκρανία λόγω του πολέμου που έχει εξαπολύσει ο Πούτιν. Τόνισε ότι «η παρουσία του Μητροπολίτη Μεθοδίου δηλώνει τη φιλία ανάμεσα στις Εκκλησίες μας και την επιθυμία για μεγαλύτερη ενότητα σύμφωνα με το θέλημα του Χριστού». Συμπλήρωσε πως «η μαρτυρία και η διακονία του Μητροπολίτη Μεθοδίου για το Ευαγγέλιο του Χριστού εμπνέει ελπίδα για ολόκληρη την Κοινότητα. Η διακονία του στο Ευαγγέλιο του Χριστού εμπνέει ελπίδα σε τόσους πολλούς Ορθόδοξους και Καθολικούς Χριστιανούς επίσης. Παρακαλώ να γνωρίζετε Σεβασμιώτατε πόσο καλοδεχούμενος είσθε εδώ στον Καθεδρικό του Τιμίου Σταυρού».

Στην αντιφώνησή του ο Μητροπολίτης Μεθόδιος είπε πως «προσεύχομαι σήμερα μαζί σας για τους αδελφούς και αδελφές μας στην Ουκρανία οι οποίοι είναι θύματα της βαρβαρότητας και των βιαιοτήτων τον περασμένο μήνα, αλλά επίσης να προσευχηθώ για τις βάρβαρες εκδηλώσεις βίας που γίνονται στις δικές πόλεις και κωμοπόλεις ανά την Αμερική».

Επίσης, ο καρδινάλιος Ο’Μάλι αναφέρθηκε στην πατρότητα του Θεού και στον ρόλο του ιερέα ως πνευματικού πατέρα. Είπε χαρακτηριστικά πως «συγκεντρωθήκαμε εδώ στην τελετή του Χρίσματος επειδή θέλουμε να είμαστε πατέρες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με την έγκριση της πολεοδομικής υπηρεσίας «υπό μάλης», το Ιερό Ιδρυμα Ποντίων Αμερικής προχωράει με όραμα και συνέπεια, στην υλοποίηση των σχεδίων επέκτασης των εγκαταστάσεων του Ιερού Ιδρύματος «Παναγία Σουμελά» στην Αμερική.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Τα Γεγονότα της Εβδομάδας από τον «Ε.Κ» με την Ειρήνη Ζαχαριάδη

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η δημοσιογράφος Ειρήνη Ζαχαριάδη στο ειδικό εβδομαδιαίο βιντεομαγκαζίνο, στο οποίο παρουσιάζονται οι σημαντικότερες ειδήσεις της Εβδομάδας όπως τις κατέγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας» μέσα από την έντυπη αλλά και την ηλεκτρονική έκδοσή του και τις επεξεργάστηκε η συντακτική του ομάδα.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας