x

Οικονομία

O Mπάιντεν διατηρεί τον Τζερόμ Πάουελ επικεφαλής της Fed

22 Νοεμβρίου 2021

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ, («ΑΡ») – Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι προτείνει τον Τζέρομ Πάουελ (Jerome Powell) για δεύτερη τετραετή θητεία ως πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Federal Reserve – Fed), επιδοκιμάζοντας τη διαχείριση της Οικονομίας από τον Πάουελ στη διάρκεια της βίαιης πανδημικής ύφεσης, στην οποία οι πολιτικές εξαιρετικά χαμηλών επιτοκίων της Fed βοήθησαν στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης και στην αναζωογόνηση της αγοράς εργασίας.

Ο Μπάιντεν είπε επίσης ότι θα διορίσει την Λάελ Μπρέιναρντ (Lael Brainard), την μοναδική Δημοκρατική στο Συμβούλιο των Διοικητών της Fed και την προτιμώμενη εναλλακτική του Πάουελ μεταξύ πολλών προοδευτικών, ως αντιπρόεδρο, στη Νο. 2 θέση.

Μια ξεχωριστή θέση αντιπροέδρου για την εποπτεία, μια ρυθμιστική θέση τραπεζών παραμένει κενή, μαζί με άλλες δύο θέσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο της Fed. Αυτές οι θέσεις θα καλυφθούν στις αρχές Δεκεμβρίου, είπε ο Πρόεδρος.

Η απόφαση του Μπάιντεν, που λήφθηκε μετά από εκτεταμένη εξέταση, δίνει μια νότα συνέχειας και δικομματισμού σε μια εποχή που ο αυξανόμενος πληθωρισμός επιβαρύνει τα νοικοκυριά και αυξάνει τους κινδύνους για την ανάκαμψη της Οικονομίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Η μάχη για τις αμβλώσεις στις ΗΠΑ έχει μεταφερθεί και στις ενδιάμεσες εκλογές που θα πραγματοποιηθούν τον Νοέμβριο, με τους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικανούς να εκμεταλλεύονται εξίσου το ζήτημα.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Η φωτιά καίει δασικές εκτάσεις στο Πόρτο Γερμενό και κατευθύνεται προς Μύτικα

ΑΘΗΜΑ. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη την κατάσταση στο Πόρτο Γερμενό.

Μηνύματα Μητσοτάκη προς την Αγκυρα από το Ευρωκοινοβούλιο (Βίντεο)

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ. Μηνύματα προς το εξωτερικό αλλά και το εσωτερικό ακροατήριο εξέπεμψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την ομιλία του σήμερα το πρωί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας