x

Οικονομία

O Mπάιντεν διατηρεί τον Τζερόμ Πάουελ επικεφαλής της Fed

22 Νοεμβρίου 2021

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ, («ΑΡ») – Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι προτείνει τον Τζέρομ Πάουελ (Jerome Powell) για δεύτερη τετραετή θητεία ως πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Federal Reserve – Fed), επιδοκιμάζοντας τη διαχείριση της Οικονομίας από τον Πάουελ στη διάρκεια της βίαιης πανδημικής ύφεσης, στην οποία οι πολιτικές εξαιρετικά χαμηλών επιτοκίων της Fed βοήθησαν στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης και στην αναζωογόνηση της αγοράς εργασίας.

Ο Μπάιντεν είπε επίσης ότι θα διορίσει την Λάελ Μπρέιναρντ (Lael Brainard), την μοναδική Δημοκρατική στο Συμβούλιο των Διοικητών της Fed και την προτιμώμενη εναλλακτική του Πάουελ μεταξύ πολλών προοδευτικών, ως αντιπρόεδρο, στη Νο. 2 θέση.

Μια ξεχωριστή θέση αντιπροέδρου για την εποπτεία, μια ρυθμιστική θέση τραπεζών παραμένει κενή, μαζί με άλλες δύο θέσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο της Fed. Αυτές οι θέσεις θα καλυφθούν στις αρχές Δεκεμβρίου, είπε ο Πρόεδρος.

Η απόφαση του Μπάιντεν, που λήφθηκε μετά από εκτεταμένη εξέταση, δίνει μια νότα συνέχειας και δικομματισμού σε μια εποχή που ο αυξανόμενος πληθωρισμός επιβαρύνει τα νοικοκυριά και αυξάνει τους κινδύνους για την ανάκαμψη της Οικονομίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.  Αφού είδε μία ανησυχητική έξαρση βίας κατά τη διάρκεια των πρώτων τριών εβδομάδων της θητείας του, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ερικ Ανταμς ανακοίνωσε ότι η πόλη θα εντείνει τις προσπάθειες για την κατάσχεση παράνομων όπλων και την καθιέρωση ενός πολυεπίπεδου σχεδίου για την αντιμετώπιση του εγκλήματος.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Πολιτική

NΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η κρίση στην Ουκρανία δύσκολα θα φύγει, καθώς πρόκειται για μία αναμέτρηση δύο κοσμοθεωριών που θα μπορούσε να αναστατώσει την Ευρώπη.

Αμερική

ΤΑΜΠΑ, ΦΛΟΡΙΔΑ - Μια μέρα πριν, είχε παραπονεθεί ότι δεν αισθανόταν καλά, γιατί δεν μπορούσε να αναπνεύσει.

Αμερική

Ο χρόνος που πριν λίγο έφυγε, το 2021, πήρε μαζί του και πολλούς ομογενείς άνδρες και γυναίκες στο μεγάλο στερνό ταξίδι που είναι μονόδρομος και δεν έχει γυρισμό.

ΒΙΝΤΕΟ

Ο χιονιάς επισκέφθηκε το κέντρο της Αθήνας (Βίντεο του «Ε.Κ.»)

ΑΘΗΝΑ. Μπορεί η κακοκαιρία «Ελπίς» να προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στην πρωτεύουσα της Ελλάδας, η πρωτόγνωρη αυτή επίσκεψη, ωστόσο, του χιονιά χάρισε και όμορφες εικόνες.

«Τι χαζός σκύλας γιος»! Ο Μπάιντεν βρίζει με ανοικτό μικρόφωνo δημοσιογράφο του «Fox News» (Vid)

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Γκάφα ή ηθελημένο ξέσπασμα; Ο Τζο Μπάιντεν έβρισε χθες Δευτέρα δημοσιογράφο καθώς αποχωρούσε πλήθος εκπροσώπων του Τύπου έπειτα από εκδήλωση στον Λευκό Οίκο.