x
 

Αμερική

Πάνω από 2 εκατομμύρια για την Ελλάδα από το ΤΗΙ (Βίντεο & Φωτογραφίες)

05 Δεκεμβρίου 2021

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το 9ο ετήσιο γκαλά της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Hellenic Initiative – THI) πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου, 4 Δεκεμβρίου, στο χώρο εκδηλώσεων «Cipriani Wall Street».

Με τίτλο «Moving For ward Together», η εκδήλωση είχε ως στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για τη στήριξη μη κυβερνητικών οργανώσεων και έργων ανάπτυξης στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με δεξίωση απέναντι από το γνωστό εστιατόριο, σε αίθουσα της Deutsche Bank, ενώ οι καλεσμένοι οδηγήθηκαν στη συνέχεια απέναντι και ενώ στο δρόμο είχε στρωθεί ένα κόκκινο χαλί.

Τιμητικό πρόσωπο του φετινού γκαλά ήταν ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος της Johnson & Johnson Αλεξ Γκόρσκι (Alex Gorsky) ο οποίος ξεκίνησε την ομιλία του, λέγοντας στα ελληνικά: «Ευχαριστώ πολύ». Ο ίδιος, ευχαρίστησε για την τιμή που του έγινε και αναφέρθηκε στα επιτεύγματα της J&J αλλά και στη σκληρή δουλειά που γίνεται στην εταιρεία, η οποία αριθμεί 35.000 υπαλλήλους. Ο κ. Γκόρσκι παρέλαβε το βραβείο «Προμηθέας» για την προσφορά του και επεσήμανε πως «είχα τύχη ως νέος. Εμαθα τόσα πολλά για τις επιστήμες». Ο ίδιος, ανέφερε τον Αλβέρτο Μπουρλά, διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer και τον Δρα Γεώργιο Γιανκόπουλο της Regeneron, λέγοντας (στα ελληνικά) πως «μαζί σκαρφαλώνουμε για να πολεμήσουμε τον κορωνοϊό».

Ο Σάκης Ρουβάς. Cipriani Wall Street, Μανχάταν. 4 Δεκεμβρίου 2021. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ζαφείρης Χαϊτίδης

Κατά τη διάρκεια του γκαλά, πραγματοποιήθηκε σιωπηρή δημοπρασία, για την οικονομική ενίσχυση φιλανθρωπικών οργανισμών.

Οπως ανέφερε ο Αντριου Λιβέρης, πρόεδρος του ΤΗΙ, «η Ελληνική Πρωτοβουλία δουλεύει σκληρά για την Ελλάδα, ειδικά τώρα με την πανδημία. Πρόσφατα συγκεντρώθηκαν χρήματα από φιλέλληνες για τις πυρκαγιές το περασμένο καλοκαίρι στην Ελλάδα, από 47 χώρες του κόσμου. Το ποσό ανέρχεται στις 700.000 δολάρια». Παράλληλα, οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα βίντεο που αναφερόταν στις φωτιές.

Ο ομογενής επιχειρηματίας, ιδρυτής και πρόεδρος του «XPrize Foundation», Πίτερ Διαμαντής, ανέφερε στην ομιλία του:

«Είναι εκπληκτικό αλλά και απαραίτητο το ότι συγκεντρώθηκαν τόσα χρήματα για τις φωτιές. Πρέπει όμως να σκεφτούμε πώς να προλάβουμε τις πυρκαγιές πριν συμβούν και όχι μόνο να βοηθάμε μετά. Είναι σημαντικό να τις προβλέπουμε και να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να μην φτάσουμε εκεί».

Η Πριγκίπισσα Tatiana Blatnik και ο κουνιάδος της ο Διάδοχος Παύλος. Cipriani Wall Street, Μανχάταν. 4 Δεκεμβρίου 2021. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ζαφείρης Χαϊτίδης

Ο Γενικός Διευθυντής του ΤΗΙ, Πίτερ Πούλος, αναφέρθηκε στη νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού Ομικρον και αστειευόμενος είπε στους παρευρισκόμενους πώς να την προφέρουν σωστά.

«Είναι Ομικρον. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι μας τίμησαν εδώ απόψε αλλά και όσους δεν κατάφεραν να παρευρεθούν όπως η Νία Βαρντάλος με την κόρη της που λόγω του ιού δεν είναι μαζί μας. Επίσης, να ευχαριστήσω την πριγκίπισσα Τατιάνα που μας στηρίζει και είναι πάντα δίπλα μας» τόνισε ο κ. Πούλος.

Η πριγκίπισσα Τατιάνα, μιλώντας στους καλεσμένους, είπε: «Αν και δεν είμαι Ελληνίδα, νιώθω Ελληνίδα στην καρδιά».

Ο Σάκης Ρουβάς. Cipriani Wall Street, Μανχάταν. 4 Δεκεμβρίου 2021. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ζαφείρης Χαϊτίδης

Τη σκυτάλη της βραδιάς πήρε στη συνέχεια ο δημοφιλής τραγουδιστής Σάκης Ρουβάς, ο οποίος ανέβηκε στη σκηνή ενθουσιάζοντας τους καλεσμένους. Ο Ελληνας τραγουδιστής, έκανε αναφορά στον Μίκη Θεοδωράκη και την πρόσφατη απώλεια της Ελλάδας ενώ τραγούδησε έργα του μεγάλου τραγουδοποιού.

Στο τέλος, κατέβηκε από τη σκηνή χορεύοντας μαζί με τον κόσμο ενώ έκλεισε το πρόγραμμα του ανακοινώνοντας το ποσό που συγκεντρώθηκε και ανέρχεται στα 2 εκατομμύρια δολάρια.

Από το 2012, το THI έχει δωρίσει 6 εκατομμύρια δολάρια για άμεση ανακούφιση από την κρίση και 10,7 εκατομμύρια δολάρια για οικονομική και επιχειρηματική ανάπτυξη στην Ελλάδα.

Ο Σάκης Ρουβάς και The Jimmy Vali Band. Cipriani Wall Street, Μανχάταν. 4 Δεκεμβρίου 2021. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ζαφείρης Χαϊτίδης
The Jimmy Vali Band. Cipriani Wall Street, Μανχάταν. 4 Δεκεμβρίου 2021. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ζαφείρης Χαϊτίδης
π. Άλεξ Καρλούτσος, Andrew N. Liveris, THI Chairman και Peter H. Diamandis. Cipriani Wall Street, Μανχάταν. 4 Δεκεμβρίου 2021. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ζαφείρης Χαϊτίδης
Cipriani Wall Street, Μανχάταν. 4 Δεκεμβρίου 2021. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ζαφείρης Χαϊτίδης
Peter H. Diamandis, founder and chairman of the X Prize Foundation. Cipriani Wall Street, Μανχάταν. 4 Δεκεμβρίου 2021. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ζαφείρης Χαϊτίδης
Μάικλ Ψαρρός. Cipriani Wall Street, Μανχάταν. 4 Δεκεμβρίου 2021. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ζαφείρης Χαϊτίδης
Η πριγκίπισσα Tatiana Blatnik, THI International Ambassador. Cipriani Wall Street, Μανχάταν. 4 Δεκεμβρίου 2021. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ζαφείρης Χαϊτίδης
Peter Poulos, THI Executive Director. Cipriani Wall Street, Μανχάταν. 4 Δεκεμβρίου 2021. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ζαφείρης Χαϊτίδης
Alex Gorsky, chairman and CEO of Johnson & Johnson. Cipriani Wall Street, Μανχάταν. 4 Δεκεμβρίου 2021. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ζαφείρης Χαϊτίδης
Cipriani Wall Street, Μανχάταν. 4 Δεκεμβρίου 2021. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ζαφείρης Χαϊτίδης
Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος. Cipriani Wall Street, Μανχάταν. 4 Δεκεμβρίου 2021. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ζαφείρης Χαϊτίδης
Andrew N. Liveris, THI Chairman. Cipriani Wall Street, Μανχάταν. 4 Δεκεμβρίου 2021. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ζαφείρης Χαϊτίδης
Χώρος Κοκτέιλ: Deutsche Bank – 60 Wall Street, Μανχάταν. 4 Δεκεμβρίου 2021. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ζαφείρης Χαϊτίδης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΘΗΝΑ. Την άμεση εκκίνηση των διαβουλεύσεων με εκπροσώπους των κομμάτων για το θέμα της επιστολικής ψήφου εξήγγειλε η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, αμέσως μετά την επιστροφή της από το Παρίσι, όπου βρίσκεται στο πλαίσιο του Global Strategy Group του ΟΟΣΑ, του οποίου προεδρεύει εκπροσωπώντας την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ