x

Οικονομία

Παραμένουν οι διαφορές στο διάλογο για θέσπιση εθνικού κατώτατου μισθού

10 Αυγούστου 2022

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Ο υπουργός Εργασίας, Κυριάκος Κούσιος, δήλωσε ότι οι διαφορές για τη θέσπιση εθνικού κατώτατου μισθού παραμένουν. Μιλώντας, ύστερα από σύσκεψη με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΔΕΟΚ, ο κ. Κούσιος πρόσθεσε ότι οι κατ’ ιδίαν επαφές με τις συντεχνίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες.

Στόχος, είπε, είναι μέχρι το τέλος του μήνα να υποβάλει τις εκθέσεις του υπουργείου Εργασίας σε κοινή συνάντηση της εργοδοτικής πλευράς και του συνδικαλιστικού κινήματος.

Ακολούθως θα θέσει ενώπιον του προέδρου Αναστασιάδη τις θέσεις του, ώστε να ληφθούν τελικές αποφάσεις.

Ο υπουργός Εργασίας υπέδειξε ότι, παρά τις διαφορετικές προσεγγίσεις, στο τέλος η πολιτική βούληση του Προέδρου της Δημοκρατίας, για θεσμοθέτηση εθνικού κατώτατου μισθού, θα μετατραπεί σε απόφαση.

Στις δικές τους αναφορές, οι ηγέτες των τριών συντεχνιών έκαναν λόγο για ζητήματα τα οποία χρήζουν περαιτέρω συζήτησης. Εξέφρασαν, επίσης, την ελπίδα, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, όλοι να είναι κερδισμένοι και ειδικά όσοι έχουν πραγματική ανάγκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Με διάβημά της προς τα Ηνωμένα Εθνη, η Κυπριακή Δημοκρατία καλεί τον διεθνή οργανισμό όπως απορρίψει των ωμό εκβιασμό του κατοχικού ψευδοκράτους που επιδιώκει αναγνώριση μέσω μιας χωριστής συμφωνίας που θα διέπει από τώρα και στο εξής τη διακίνηση των κυανόκρανων στα κατεχόμενα.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Αποστάσεις κράτησαν Μητσοτάκης – Ερντογάν στην σύνοδο της Πράγας

ΠΡΑΓΑ. Ακρως ενδεικτική του κλίματος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι η απόσταση που φρόντισαν να κρατήσουν μεταξύ τους σήμερα, Πέμπτη, ο Ελληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, κατά την «οικογενειακή» φωτογραφία των ηγετών στη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στην Πράγα.

Τραγωδία με ναυάγια δουλεμπορικών σε Λέσβο και Κύθηρα, τουλάχιστον 18 νεκροί – Ευθύνες στην Αγκυρα από Αθήνα

ΑΘΗΝΑ. Τραγικός είναι ο απολογισμός δύο ναυαγίων πλοιαρίων που μετέφεραν παράνομους μετανάστες και πρόσφυγες σε Κύθηρα και Λέσβο, με την Αθήνα να κατηγορεί ευθέως την Αγκυρα για τη βοήθεια που προσφέρει στους διακινητές.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας