x

Αμερική

Παρουσία Ελπιδοφόρου το τουρνουά της Μητρόπολης Ντένβερ

ΧΙΟΥΣΤΟΝ. ΤΕΞΑΣ. Κάθε χρόνο τον μήνα Ιανουάριο η Μητρόπολη του Ντένβερ πραγματοποιεί τουρνουά μπάσκετ, συνήθως στο Ντάλας του Τέξας. Ομως φέτος αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Ωστόσο, τώρα με την χαλάρωση των μέτρων πάρθηκε απόφαση να διεξαχθεί, σε μικρότερη κλίμακα, στο Χιούστον στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, μια κοινότητα 106 ετών.

Με αυτή την ευκαιρία ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος ήρθε στο Χιούστον και με την παρουσία του έδωσε ευχή και συμπαράσταση σε αυτή την αρχή προς ομαλοποίηση της ζωής μας.

Στις 29 Μαΐου στις 8 το πρωί μετά την προσευχή και την ενθάρρυνση των παιδιών και γονέων έριξε την πρώτη, όμως άστοχη μπαλιά. Ολος ο κόσμος αισθάνθηκε τόσο ωραία και χαρούμενα, ιδιαίτερα γιατί ήταν μαζί τους, στο ίδιο επίπεδο, ο πνευματικός τους πατέρας.

Αργότερα ο κ. Ελπιδοφόρος επισκέφθηκε τον δήμαρχο του Χιούστον και επίσης την εκκλησία του Αγίου Βασιλείου στο Χιούστον, την Ακαδημία του Αγίου Κωνσταντίνου, την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Γκάλβεστον και τη σερβική ορθόδοξη εκκλησία.

Την Κυριακή 30 Μαΐου ο σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος λειτούργησε μαζί με 11 ιερείς και 2 διακόνους. Στη Λειτουργία παραβρέθηκαν πάνω από 500 πιστοί που σε όλων τα πρόσωπα έβλεπες την «ανάσταση» που αισθάνθηκαν με την παρουσία του Αρχιεπισκόπου.

Το τουρνουά συνεχίστηκε μέχρι αργά την Κυριακή. Η Φιλόπτωχος πρόσφερε φαγητό. Μεγάλο πλήθος κόσμου γέμισε την κοινοτική αίθουσα και αγκάλιασαν τον πνευματικό τους πατέρα με μεγάλη χαρά και ευγνωμοσύνη για την παρουσία του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Εν μέσω συγκινησιακά φορτισμένου κλίματος, αλλά και μηνυμάτων αισιοδοξίας, τελέστηκαν τα εγκαίνια στο νέο Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν, παρουσία πλήθους προσκεκλημένων και επισήμων, που πέρασαν για πρώτη φορά την πύλη του εθνικού προσκυνήματος.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Η φωτιά καίει δασικές εκτάσεις στο Πόρτο Γερμενό και κατευθύνεται προς Μύτικα

ΑΘΗΜΑ. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη την κατάσταση στο Πόρτο Γερμενό.

Μηνύματα Μητσοτάκη προς την Αγκυρα από το Ευρωκοινοβούλιο (Βίντεο)

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ. Μηνύματα προς το εξωτερικό αλλά και το εσωτερικό ακροατήριο εξέπεμψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την ομιλία του σήμερα το πρωί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας