x

Πολιτική

Πρ. Παυλόπουλος: Πριν υπάρξει βαρβαρότητα στην Ουκρανία υπήρξε και στην Κύπρο

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Συνάντηση με τον τέως Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, είχε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Παυλόπουλος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «παραμένω πάντοτε και θα είμαι πάντοτε ένα μέλος του Ελληνισμού το οποίο θα αγωνίζεται μέχρι το τέλος για τη δικαίωση της Κύπρου, για την εξεύρεση λύσης που είναι σύμφωνη με το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο.

Εχω εξηγήσει στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, φίλο μεγάλο, χρόνια ολόκληρα, ότι και τώρα με την ακαδημαϊκή μου ιδιότητα, θα είμαι πάντοτε ένα είδος βοηθού εκπληρώσεως για να αναδείξουμε ότι η δίκαιη λύση του Κυπριακού για μας τους Ελληνες και τους Κύπριους, για τον Ελληνισμό, στην ουσία είναι η υπεράσπιση της διεθνούς και της ευρωπαϊκής νομιμότητας».

Δεν διεκδικούμε, είπε, τη δικαίωση της Κύπρου γιατί επιδιώκουμε να δικαιώσουμε μόνο την Ιστορία μας. Το κάνουμε, συνέχισε, γιατί όσο διαιωνίζεται αυτή η απαράδεκτη κατάσταση, υπάρχει ένα προηγούμενο το οποίο αποτελεί πληγή για το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο και αυτό ισχύει πολύ περισσότερο στους σημερινούς καιρούς. Ισχύει όσο βλέπουμε τι συμβαίνει στην Ουκρανία.

«Θα πρέπει να καταλάβουμε καλά ότι πριν υπάρξει βαρβαρότητα στην Ουκρανία, πριν υπάρξει αυτή η αδιανόητη και απαράδεκτη, απάνθρωπη επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία, υπήρξε μια άλλη βαρβαρότητα πριν 48 χρόνια. Η τουρκική βαρβαρότητα σε αυτό εδώ το νησί. Βαρβαρότητα που συνεχίζεται. Και όσο την ανεχόμαστε τόσο περισσότερο αποδυναμώνουμε τα επιχειρήματα που έχουμε ώστε και άλλοι να μην επιχειρήσουν τα ίδια πράγματα στο μέλλον», ανέφερε με νόημα ο τέως Πρόεδρος και πρόσθεσε:

«Για αυτό και πρέπει να αναδείξουμε παντού προς κάθε κατεύθυνση ότι ο Ελληνισμός στο σύνολό του, Ελλάδα και Κύπρος, δεν πρόκειται να ανεχθούμε σε καμιά περίπτωση να παίζει η Τουρκία τον ρόλο του επιτήδειου τρίτου, να επικαλούμεθα δήθεν τη γεωστρατηγική θέση της Τουρκίας για να δικαιολογήσουμε τα εγκλήματα και τη βαρβαρότητά της.

Σε αυτό είμαστε ενωμένοι πέραν και έξω από πολιτικές διαφορές και κυρίως ανυποχώρητοι».

Ο κ. Παυλόπουλος, που βρίσκεται στην Κύπρο για να μιλήσει σε εκδηλώσεις για τον Βάσο Λυσσαρίδη, πραγματοποίησε σειρά επαφών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Iσχυρούς παραλληλισμούς της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία με την τουρκική εισβολή στην Κύπρο έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δημιούργησε άλλο ένα θέμα διχασμού της ελληνικής κοινής γνώμης, κοντά στα τόσα που είχαν δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια (οικονομική κρίση, πανδημία, εμβόλια).

ΒΙΝΤΕΟ

Τα Γεγονότα της Εβδομάδας από τον «Ε.Κ» με την Αννα Σαρηγιάννη

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η δημοσιογράφος Αννα Σαρηγιάννη στο ειδικό εβδομαδιαίο βιντεομαγκαζίνο, στο οποίο παρουσιάζονται οι σημαντικότερες ειδήσεις της Εβδομάδας όπως τις κατέγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας» μέσα από την έντυπη αλλά και την ηλεκτρονική έκδοσή του και την επεξεργάστηκε η συντακτική του ομάδα.

Δύο διασωληνωμένοι από τη φωτιά στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε πριν τις 3 το μεσημέρι στο κτίριο όπου στεγάζεται το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, επί της οδού Αριστοτέλους 27 στο κέντρο της πόλης.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας