x
 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Προς έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Στη σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, προκειμένου, μεταξύ άλλων, να συζητηθούν προτεινόμενες αλλαγές στο καταστατικό, προχωράει εντός του Ιουνίου, η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, όπως συμφωνήθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Φόρουμ Προέδρων, που έλαβε χώρα το βράδυ της Τετάρτης, 31 Μαϊου, στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια.

Σε μια συνεδρίαση κατά την οποία δεν έλειψαν η ένταση, οι φωνασκίες ή ακόμη και αντιπαραθέσεις που θα μπορούσαν να ξεφύγουν από το λεκτικό επίπεδο, οι εκπρόσωποι των 18 Συλλόγων που υπέγραψαν την παρουσία τους έστειλαν σαφές μήνυμα προς τις δυο αντιμαχόμενες πλευρές πως θα πρέπει να μπει τέλος στο διοικητικό τέλμα της Ομοσπονδίας και να προχωρήσουν οι διαδικασίες προκειμένου -χωρίς σκιές και αμφισβητήσεις- να εκλεγεί μια κοινώς αποδεκτή διοίκηση μετά από 36 μήνες αστάθειας και δυσλειτουργίας.

Κατόπιν τούτου, αποφασίστηκε να σταλεί άμεσα επιστολή προς τους Συλλόγους – Μέλη, μέσω των οποίων θα γνωστοποιηθεί πως η έκτακτη Γενική Συνέλευση θα λάβει χώρα είτε στις 22, είτε στις 29 Ιουνίου, καθότι για την τελική ημερομηνία υπήρξαν διαφωνίες, οι οποίες αφορούσαν, σε μεγάλο βαθμό, την συγκυρία προσωπικών υποχρεώσεων ή ακόμη και θερινών διακοπών στην Ελλάδα, που δεν θα επέτρεπαν τη μαζική παρουσία που απαιτούν οι περιστάσεις.

Για σχεδόν δυο ώρες διήρκησε η συζήτηση στο Σταθάκειο, με κατ’ αρχήν συμφωνία για
Γενική Συνέλευση τον Ιούνιο. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Χριστόδουλος Αθανασάτος

Μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα» ο πρόεδρος του Συλλόγου Διπλατανιωτών «Αγία Μαρίνα», Βασίλειος Γκουρνέλος, εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία πως, παρά τις δεδομένες διαφωνίες, η έκτακτη Γενική Συνέλευση ενδέχεται να αποτελέσει την αρχή επίλυσης του χρονίου διοικητικού ζητήματος.

«Εγώ βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο. Καταλήξαμε σε ημέρα για Γενική Συνέλευση η οποία θα είναι είτε στις 22, είτε στις 29 Ιουνίου. Το πρόγραμμα θα σταλεί. Οι δυο πλευρές ζήτησαν κάποιες αλλαγές στο καταστατικό, οπότε οι αντιπρόσωποι θα κληθούν να δουν εάν συμφωνούν. Να διευκρινίσω ότι ασφαλώς δεν θα αλλάξει όλο το καταστατικό, είναι κάποια άρθρα που θεωρούν ότι δεν δουλεύουν, οπότε θα δούμε για αλλαγές», ανέφερε ο κ. Γκουρνέλος.

Στη συνεδρίαση, η οποία διήρκησε σχεδόν δυο ώρες, υπέγραψαν οι Σύλλογοι Διπλατανιωτών Αγίας Μαρίνας (Βασίλειος Γκουρνέλος), Κωσταράζιο (Αναστάσιος Καραγκούνης), Ελευθέριανη (Πήτερ Σερέτης), Ναυπακτιακή Αδελφότητα (Αλεξ Μπαρμπαγιάννης), Πιερία «Ολυμπος» (Δημήτριος Τσίρκος), Ανιάτων (Δημήτριος Καλαμαράς), Αγρινίου «Αγιος Χριστόφορος» (Θεόδωρος Γαλατάς), Σύλλογος Κρητών «Ομόνοια» (Γεώργιος Στυλιανουδάκης), Πανγκριγκόριαν (Νίκος Μπάρδης), Θυγατέρες της Ρούμελης (Ιωάννα Μπακατσιά), Ενωση Πειραιωτών Αμερικής (Γεώργιος Γεωργόπουλος), Παλλημνιακή Αδελφότητα «Ηφαιστος» (Ελευθέριος Χασάπης), «Πύρρος» (Δημήτρης Τσαβέγιας), Πανσαμιακή (Ευάγγελος Κατρακάζος), Ορφέας (Θεόδωρος Αστρινίδης) και Χειμαρριώτες (Βίκτωρ Γκόρος). Παράλληλα, το «παρών» έδωσε ο πρώην πρόεδρος -και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του 2020- Νίκος Διαμαντίδης, αλλά και ο απερχόμενος πρόεδρος Κλεάνθης Μεϊμάρογλου.

Αλλαγές στο καταστατικό

Οπως ανέφερε στον «Ε.Κ.» ο Γεώργιος Γεωργόπουλος, μια βασική αλλαγή που έχει προταθεί για το καταστατικό είναι να μειωθούν οι σταυροί στα ψηφοδέλτια από 21 σε 15. Σύμφωνα με τον κ. Γεωργόπουλο, πρόκειται για μια αλλαγή «κοινής αποδοχής», που θα έχει σκοπό να αποφεύγεται τυχόν κοινή «γραμμή» για 21 υποψηφίους -που θα μπορούσαν να συγκροτήσουν το σύνολο του Διοικητικού Συμβουλίου- αυξάνοντας τις πιθανότητες για διαφορετικές «φωνές», με δεδομένο ότι θα μένουν ανοικτές άλλες έξι θέσεις.

Παράλληλα, ο Γεώργιος Γεωργόπουλος ανέφερε πως θα ζητηθεί να δοθεί δυνατότητα σε Συλλόγους που σήμερα αποκλείονται -λόγω ασυνέπειας- από τις διαδικασίες, να τακτοποιήσουν τα τελευταία δυο έτη και να επανακτήσουν τη δυνατότητα του «εκλέγειν» και «εκλέγεσθαι».

«Είναι ένα θετικό βήμα, με την προϋπόθεση όμως ότι η άλλη πλευρά θα τηρήσει τον λόγο της για τη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης», κατέληξε ο κ. Γεωργόπουλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ελληνικές βραδιές με ζωντανή μουσική, όπως επίσης και ευρωπαϊκό ρεπερτόριο που παραπέμπει στην περίφημη «αθηναϊκή νύχτα», υπόσχεται στο κοινό της Αστόριας -και όχι μόνο- η ιδιοκτησία του καφέ - μπαρ «Jaguar», που ξεκίνησε τη λειτουργία του εδώ και δυόμιση μήνες στη συμβολή της 37ης Οδού με την 31η Λεωφόρο.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ