x

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Σχολείο Αγίου Δημητρίου-Αστόρια

02 Οκτωβρίου 2022
Καλλιόπη Ξανθοπούλου, διευθύντρια Απογευματινού Σχολείου

Το έργο κάθε εκπαιδευτικού είναι ιερό λειτούργημα. Προσφέρει γνώσεις και διαπλάθει τον χαρακτήρα την μαθητών μας με το να τους κάνει να αισθάνονται ότι είναι αξιόλογοι και μοναδικοί. Ο εκπαιδευτικός πρέπει να έχει τον ενθουσιασμό και τον στόχο, για την διατήρηση της Ελληνικής Γλώσσας, της Ορθόδοξης Θρησκείας μας καθώς και του Πολιτισμού μας. Στόχος να τα μεταφέρουμε με αγάπη στην νεότερη γενιά. Με την εξάπλωση της πανδημίας, κληθήκαμε να προσαρμοστούμε σε καινούργιους τρόπους διδασκαλίας και επιβίωσης.

Η οικονομική κρίση, οι απώλειες και οι ανατροπές που σημάδεψαν τις οικογένειες σε όλο τον Κόσμο και στην χώρα μας. Ανέδειξαν ταυτόχρονα και πολύ ψυχική δύναμη, ελπιδοφόρες δράσεις και ελπίδα. κάτι που χαρακτήριζε και χαρακτηρίζει πάντα τον Ελληνα. Η προσαρμογή στο δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο τρόπο, να συνεχίσουμε την ελληνική εκπαίδευση, ώστε να κρατήσουμε το ακροατήριό μας ασφαλές, όπως έπρεπε αυτή την δύσκολη περίοδο, ήταν προφανής. Η φλόγα της αγάπης του Ελληνα για την Ελληνική Γλώσσα δεν σβήνει, παρ’ όλο την ανάγκη να αλλάξουμε τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων, όπως διαδικτυακά μαθήματα.

Οι εκπαιδευτικοί της Ομογένειας, και του Απογευματινού σχολείου του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, με ευθύνη και σεβασμό, συνεχίζουν το έργο τους. Προτείνουμε την χρησιμοποίηση της γλώσσας πέρα από το σχολικό περιβάλλον, όπως μέσα στην οικογένεια και φιλικό περίγυρο. Συμμετοχή και μάθηση μουσικής, χορού και κάθε τρόπο ενημέρωσης για τον πολιτισμό μας, την θρησκεία μας και τα ήθη και έθιμά μας. Είναι ένα έργο ομαδικής προσπάθειας, με συμμετοχή σχολείου, κοινότητας, εκκλησίας, οικογένειας και πολιτείας. Πιστεύω ότι η πανδημία ανέδειξε γονείς, εκπαιδευτικούς και κοινωνικούς παράγοντες, πιο δυνατούς και πιστούς στο όραμα για την συνέχιση της ελληνικής μας γλώσσας και πολιτισμού.

Συνεχίζουμε το λειτούργημά μας πιο δυνατοί και με μεγάλη μας χαρά βλέπουμε το χαμόγελο, την αγάπη και την στήριξη, των οικογενειών, στο έργο μας αυτό. Ενα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους γονείς που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους, καθώς και ένα μεγάλο ευχαριστώ στην  κοινότητα και τους ηγετικούς παράγοντες του Αγίου Δημητρίου, που μας στηρίζουν στην καρδιά της Ομογένειας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Την αισιοδοξία της ότι η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative - THI) θα προχωρήσει στο επόμενο βήμα εν όψει της δεύτερης δεκαετίας, συνεισφέροντας στην Ελλάδα και διευρύνοντας την ένωση των δυνάμεων των Ελλήνων της Διασποράς, εξέφρασε, μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα» («Ε.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα εξαγωγέας ενεργειακής ασφάλειας (Βίντεο)

ΑΘΗΝΑ. «Οι τιμές του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας είναι πολύ υψηλές.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας