x

Αμερική

Στην αντεπίθεση η Διοικούσα Επιτροπή των πρώην προέδρων

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Αποφασισμένος να διατηρήσει άτεγκτη στάση μέχρι την ολοκλήρωση του οικονομικού ελέγχου από την Διευρυμένη Εξελεγκτική Επιτροπή της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης εξέφρασε ο Συντονιστής της Διοικούσας Επιτροπής των πρώην προέδρων, Δημήτριος Καλαμαράς, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχωρήθηκε στους εκπροσώπους των ομογενειακών ΜΜΕ.

“Δεν το κάνω ούτε για εμένα, ούτε για κάποιον άλλον από τους πρώην προέδρους.  Αυτό που θέλουμε είναι η Εξελεγκτική Επιτροπή να φέρει διαφάνεια στα οικονομικά της Ομοσπονδίας. Δώσαμε λευκή επιταγή στον κ. Μάστορα και την επιτροπή, που έχει πρόσωπα επιλεγμένα και από τις δυο πλευρές.  Εμείς παραμένουμε για να προχωρήσει το έργο της Ομοσπονδίας.  Θέλαμε όλα αυτά να ολοκληρωθούν στον χρόνο τους, αλλά όποτε προωθούσαμε τον έλεγχο, κάποιοι μας τραβούσαν το χαλί από τα πόδια”, είπε ο κ. Καλαμαράς.

Στην συνέντευξη Τύπου, στην οποία συμμετείχαν ο έτερος συντονιστής, Νίκος Διαμαντίδης, ο επικεφαλής της Οικονομικής Επιτροπής της παρέλασης, Χρήστος Βουρνάς, ο πρωτοδιορισθείς πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής, Δημήτριος Α. Γωνιάς, ο υπηρεσιακός πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου και τηλεφωνικά ο πρώην πρόεδρος, Ηλίας Τσεκερίδης, έγινε, ως επί το πλείστον, εκ νέου αναδρομή σε γεγονότα του παρελθόντος, τα οποία έχει στηλιτεύσει επανειλημμένως η πλειοψηφία της Διοικούσας Επιτροπής.

“Εγώ ήμουν πάντα υπέρ του οικονομικού απολογισμού.  Επίσης, ήμουν πάντα στο πλευρό του Γεωργόπουλου και του Τομόπουλου.  Άλλωστε αυτοί με έφεραν στην Ομοσπονδία.  Όταν όμως είδα πως ήθελαν πρώτα εκλογές και μετά απολογισμό, σκέφτηκα ότι κάτι δεν πάει καλά.  Αναγκάστηκα να προσχωρήσω στην ομάδα που ήθελε τον οικονομικό απολογισμό”, ανέφερε εξ αποστάσεως ο κ. Τσεκερίδης, ενώ ο Δημήτριος Α. Γωνιάς εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην Εξελεγκτική Επιτροπή.

“Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη και είμαι αισιόδοξος για τη νέα επιτροπή, για τον κ. Μάστορα, τον κ. Ράλλη, τον κ. Λυγγέρα ότι θα συνεργαστούν με τον Γιάννη Στρουμπάκη.  Όταν ήρθα εδώ 6 Ιουνίου, δεν ήξερα κανέναν και τίποτα.  Είναι ντροπή αυτό που συνέβαινε.  Πώς γίνεται να μην υπήρχαν βιβλία οικονομικά, ο ένας να έχει πάρει τα έγγραφα στο σπίτι του, ο άλλος… στην γιαγιά του, τι είναι αυτά τα πράγματα.  Γιατί έχω προσχωρήσει με τους συγκεκριμένους ανθρώπους;  Η διαφορά είναι ότι αυτοί εδώ οι κύριοι – τους οποίους επίσης δεν ήξερα – στήριζαν εξ αρχής τον οικονομικό έλεγχο.  Αναφορικά με την παρέλαση όμως, πρέπει να υπάρξει ομόνοια”, τόνισε ο κ. Γωνιάς.

Από την πλευρά τους, τόσο ο έτερος Συντονιστής, Νίκος Διαμαντίδης, όσο και ο Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, επιτέθηκαν προσωπικά στον πρώην πρόεδρο, Πέτρο Γαλάτουλα, τον οποίο κατέδειξαν ως “βασικό υπεύθυνο” για την αναταραχή και τα ερωτηματικά στην Ομοσπονδία, εστιάζοντας στην οικονομική διαχείριση επί των ημερών του αλλά και των αμφιλεγόμενο απολογισμό της παρέλασης του 2019.

“Ο απολογισμός του κ. Γαλάτουλα για την παρέλαση αυτή είναι για τα σκουπίδια”, δήλωσε ο κ. Μεϊμάρογλου, ενώ ο κ. Διαμαντίδης έβαλε στο κάδρο και τους κ.κ. Γεωργόπουλο και Τομόπουλο.

“Γεωργόπουλος και Τομόπουλος, όταν ήμουν εγώ πρόεδρος, είχαν τιμωρηθεί, διότι υπήρχαν παρασπονδίες.  Μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα τους φέραμε πάλι πίσω γιατί δεν είχαμε άτομα, αλλά και τους χρειαζόμασταν”, είπε ο κ. Διαμαντίδης.

Στην δική του τοποθέτηση, ο Χρήστος Βουρνάς τόνισε ότι ζητούμενο για την Ομοσπονδία ήταν ανέκαθεν η οικονομική διαφάνεια, ενώ, αναφορικά με την φετινή παρέλαση, όπου έχει τον συντονισμό των οικονομικών ο ίδιος, δεσμεύτηκε ότι θα γίνει δημοσίευση του απολογισμού στα ΜΜΕ για παν ενδιαφερόμενο.

“Πρέπει να γνωρίζουν που πήγε μέχρι και το τελευταίο δολάριο.  Ο δικός μας απολογισμός θα έχει νοικοκυρεμένη, εταιρική μορφή και θα δημοσιευθεί σε εφημερίδες και ιστοσελίδες.  Δεν έχει κανένας να φοβάται για το πού πηγαίνουν τα χρήματά του.  Θα υπάρξει πλήρης διαφάνεια”, ήταν το περιεχόμενο των δηλώσεων του Χρήστου Βουρνά.

Η συνέντευξη Τύπου επήλθε μετά από μια ανακοίνωση την οποία εξέδωσε πρόσφατα η Διοικούσα Επιτροπή των πρώην προέδρων, η οποία χαιρέτιζε μεν την διεύρυνση της Εξελεγκτικής Επιτροπής με συναίνεση και του αμφιλεγόμενου Διοικητικού Συμβουλίου, παρόλα αυτά όμως χρησιμοποιούσε επιθετικό ύφος, για το οποίο κατηγορήθηκε ότι “δυναμιτίζει το κλίμα”.  Ο Δημήτριος Καλαμαράς αντέδρασε, τονίζοντας ότι η συνέντευξη είναι “απάντηση και όχι πρώτο χτύπημα”, κάνοντας λόγο για ένταση που δημιούργησε ο πρόεδρος του Δ.Σ. της 19ης Σεπτεμβρίου, Γεώργιος Γεωργόπουλος, απέναντι στον Δημήτριο Α. Γωνιά, σε μια περίοδο κατά την οποία υποτίθεται ότι υπάρχει συμφωνία για αποκλιμάκωση, λόγω της παρέλασης.  

“Την πρώτη γροθιά την έριξαν εκείνοι.  Εμείς ήμασταν υποχρεωμένοι να απαντήσουμε”, είπε ο κ. Καλαμαράς.

Οι δυο πλευρές αναμένεται να τεθούν αντιμέτωπες δικαστικά στις 10 Μαϊου, με την κυρίως εκδίκαση της μήνυσης εναντίον των Γεωργίου Γεωργόπουλου, Νίκου Βέλλιου, Απόστολου Τομόπουλου, Ιωάννη Κουταλή και Τιμολέοντος Κακούρου, που έχει υποβληθεί από την Διοικούσα Επιτροπή.  Να αναφερθεί ότι τα προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα, που ζήτησαν οι ενάγοντες, απορρίφθηκαν, ως επί το πλείστον, από τον δικαστή, και άπαντες αναμένουν την τελική εξέλιξηΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η δημοσιογράφος Ειρήνη Ζαχαριάδη στο ειδικό εβδομαδιαίο βιντεομαγκαζίνο, στο οποίο παρουσιάζονται οι σημαντικότερες ειδήσεις της Εβδομάδας όπως τις κατέγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας» μέσα από την έντυπη αλλά και την ηλεκτρονική έκδοσή του και τις επεξεργάστηκε η συντακτική του ομάδα.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ