x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

ΑΠΟΨΕΙΣ

Τα παράξενα του Σαββατοκύριακου

Παρακολούθησα σε σαββατιάτικη τηλεοπτική ενημερωτική εκπομπή το θέμα της συμμορίας, ο αρχηγός της οποίας φέρεται να είχε καταλάβει τον τελευταίο όροφο της παλιάς φοιτητικής εστίας στου Ζωγράφου.

Οι παρουσιαστές είχαν προσκαλέσει όλες τις πλευρές. Τον δικηγόρο του κατηγορoυμένου, εκπρόσωπο της Αστυνομίας και δύο φοιτητές.

Ο καθένας είπε την άποψή του. Οπως δικαιούνται. Εγώ όμως μένω στους δύο φοιτητές. Εναν νεαρό και μία νεαρή. Από το ήρεμο ύφος τους και τα επιχειρήματα χωρίς λογική κατάλαβα ότι πρέπει να ανήκαν στο ΚΚΕ. Διαφορετικά θα ήταν πιο θυμωμένοι, με πιο αντιεξουσιαστικό ύφος. Όχι, ήταν γλυκύτατοι αλλά με νόημα ουδέν.

Μάλιστα από όλο αυτό το χάος στις φοιτητικές εστίες είχαν την άλογη επιχειρηματολογία ότι μία (δόκιμη) αστυνομικός ήταν ανάμεσα στη συμμορία, υπονοώντας ότι αυτή είναι η Αστυνομία. Ούτε καν για την κατάληψη των κακοποιών, ούτε για το γεγονός ότι κάποιοι φοιτητές νοικιάζουν -όπως ακούω- τα δωμάτιά τους σε τρίτους μη φοιτητές.

Είναι αυτοί τελικά οι φοιτητές μας; Οχι ασφαλώς. Η απόλυτη πλειοψηφία έχει στην άκρη τους ακραίους και σπουδάζει, δεν τους δίνει σημασία, αλλά ωστόσο είναι και αυτή εγκλωβισμένη στα κομματικά άλλων.

Εγώ τολμώ να το πω. Η πρώτη ευθύνη για τα χάλια των πανεπιστημίων στην Ελλάδα ανήκει στα κόμματα που εξουσιοδοτούν φοιτητές να διεκδικούν τον χώρο των πολλών και να κάνουν ό,τι θέλουν. Μόνο ελεύθερη διακίνηση ιδεών δεν γίνεται. Τώρα αν αυτοί είναι όντως φοιτητές, ε, διατηρώ τις επιφυλάξεις μου. Αν όντως είναι θα έπρεπε να ντρέπονται.

Προσωπική διαφορά

Θα πάρουν επιτέλους αύξηση οι συνταξιούχοι γύρω στο 7% στην Ελλάδα. Μετά από πολλά χρόνια. Σωστή κίνηση γιατί οι άνθρωποι αυτοί υποφέρουν. Ωστόσο, μας μπερδεύει ο συμπαθής και εργατικότατος υπουργός κ. Χατζηδάκης. Γιατί η αύξηση θα μειώνεται έως εξαφάνισης εφόσον θα συνυπολογίζεται με την προσωπική διαφορά που είχε θεσμοθετήσει ο Κατρούγκαλος, ο έτερος φωστήρας του ΣΥΡΙΖΑ που πετσόκοβε επικουρικές και κύριες συντάξεις.

Και αναρωτιέμαι. Τι ξέρει και τι ενδιαφέρει τον συνταξιούχο τι είναι η προσωπική διαφορά; Τίποτα. Απλά θα αισθανθεί αδικημένος κε Χατζηδάκη.

Παράδειγμα ο συνταξιούχος των 500 ευρώ (σιγά τα χρήματα) θα πάρει αύξηση 7% αν η προσωπική του διαφορά δεν υπερβαίνει τα 35 ευρώ. Και πάει λέγοντας.

Δεν ξέρω ποιος κοροϊδεύει ποιον. Ας το δουν το θέμα.

Αρης Παπαδόπουλος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με απονομή αξιωμάτων στους εγγονούς του, η Τουρκία δεν ξεχνά και τιμά τον Ραούφ Ντενκτάς, πρωτεργάτη της ανακήρυξης του ψευδοκράτους, ο οποίος για δεκαετίες εξυπηρετούσε τα συμφέροντά της στην Κύπρο.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ