x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Τιμούν στη Φλόριδα την Απελευθέρωση της Αθήνας

16 Σεπτεμβρίου 2022

ΤΑΜΠΑ. ΦΛΟΡΙΔΑ. Για άλλη μια χρονιά, οι Αθηναίοι της Φλόριδας ετοιμάζονται να γιορτάσουν στο ύπαιθρο, λόγω των κινδύνων μολύνσεων από κορωνοϊό, την επέτειο της απελευθέρωσης της ελληνικής πρωτεύουσας από τους Γερμανούς ναζί κατακτητές στις 12 Οκτωβρίου 1944.

Το θέμα αυτό θα είναι και το κύριο προς συζήτηση κατά τη γενική συνέλευση των μελών του Συλλόγου Αθηναίων «Αττική», που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Οκτωβρίου, στην αίθουσα του  Ελληνικού Αλληλοβοηθητικού Συνδέσμου (Hellenic Benevolent Association) στο Τάρπον Σπρινγκς.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί και πάλι στο παραθαλάσσιο Χάουαρντ Παρκ του «Ελληνικού Χωριού», όπως είναι γνωστό το Τάρπον Σπρινγκς, και θα υπάρχει ζωντανή μουσική. Οπως και τις προηγούμενες φορές, θα γίνει ιστορική αναφορά στην ιστορική επέτειο.

Κατά την πρώτη γενική συνέλευση μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, θα ανακοινωθούν, όπως πάντα, οι δωρεές που κάνει η οργάνωση υπέρ της ελληνικής γλώσσας, αλλά και η βοήθεια που προσφέρει σε άτομα με ανάγκες.

Η πρόεδρος του Συλλόγου, Ελένη Καρυοφύλλη, θα ευχαριστήσει όλους όσοι έχουν κάνει χρηματικές προσφορές για το έργο της οργάνωσης.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Αθηναίων της Φλόριδας, Ελένη Καρυοφύλλη.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡΧΕΙΟ “Ε.Κ.”/ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΡΜΑΡΙΝΟΣ

Θα ανακοινωθεί, επίσης, το ποσό που υπάρχει στο ταμείο του Συλλόγου, ενώ θα αρχίσει και η κατά το δυνατόν προετοιμασία για την οργάνωση της καθιερωμένης χριστουγεννιάτικης γιορτής του Συλλόγου για τα παιδιά. Συνήθως, η γιορτή αυτή προγραμματίζεται για την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου. Κατά την εκδήλωση αυτή, ο Αγιος Βασίλης μοιράζει δώρα και ευχές, όχι μόνο στα παιδιά των μελών του Συλλόγου, αλλά όλης της Ομογένειας τα οποία είναι ευπρόσδεκτα στον εορτασμό.

Ο Σύλλογος δίνει κάθε χρόνο στο παράρτημα Τάρπον Σπρινγκς, του Σεντ Πίτερσμπουργκ Κόλετζ, χρηματική βοήθεια υπέρ της ελληνικής γλώσσας.

Η πρόεδρος των Αθηναίων τόνισε με ικανοποίηση για άλλη μια φορά, ότι παρά την πανδημία του κορωνοϊου, ο Σύλλογος δεν διέκοψε τις δραστηριότητές του. Ετσι, συνέχισε την παράδοση να δίνει για βοήθεια σε άτομα με ανάγκες, κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, του Πάσχα και της Ημέρας των Ευχαριστιών. Επίσης, προσφέρει χρηματικό ποσό σε τελειόφοιτο του ελληνικού σχολείου της περιοχής. Και ακόμα, κατά τα Χριστούγεννα και την Ημέρα των Ευχαριστιών προσφέρει τρόφιμα σε άτομα με ανάγκες, μέσω του ειδικού προγράμματος της κοινότητας του Αγ. Νικολάου για βοήθεια σε άπορους, που συντονίζει ο Χρήστος Παλαϊδης. Στο πρόγραμμα αυτό προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της και η κ. Καρυοφύλλη.

Τα τελευταία χρόνια η κ. Καρυοφύλλη είχε ζητήσει από τα μέλη του Συλλόγου να αναφέρουν εάν γνώριζαν κάποια οικογένεια που είχε μεγάλη ανάγκη οικονομικής βοήθειας. Υποσχέθηκε δε ότι το όνομα της οικογένειας δεν θα ανακοινωθεί.

Σχετικά με τον εορτασμό της επετείου κάθε χρόνο, η κ. Καρυοφύλλη, έχει τονίσει σε  προηγούμενες δηλώσεις της ότι ουσιαστικά, η απελευθέρωση της Αθήνας, σημαίνει και το τέλος της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα.

Είπε, επίσης, ότι οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν στη ζωή τους διάφορες δυσκολίες. «Σκεφθείτε εκείνους τους Ελληνες, που όχι για ένα και δύο χρόνια, αλλά για 1.644 ολόκληρες ημέρες υπέφεραν τη σκλαβιά των Γερμανών ναζί», είπε. «Γι’ αυτό, νομίζω πως είναι υποχρέωση και καθήκον όλων μας, να κάνουμε τέτοιου είδους εκδηλώσεις, ώστε να αναγνωρίζουμε πόσοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, πόσοι άνθρωποι ακρωτηριάστηκαν και πόσοι άνθρωποι υπέφεραν για τη δική  μας ελευθερία».

Πριν τον κορωνοϊό, ο Σύλλογος Αθηναίων Φλόριδας έκοβε για τα μέλη και τους φίλους τους την πατροπαράδοτη βασιλόπιτα, ενώ τον Φεβρουάριο πραγματοποιούσε την ετήσια χοροεσπερίδα του. Τον Μάρτιο, επίσης, γιορτάζει την Καθαρή Δευτέρα.

Από τις πιο επιτυχημένες εκδηλώσεις του Συλλόγου είναι οι ετήσιες εκδρομές του. Συνήθως, συμπεριλαμβάνουν μετάβαση και επιστροφή με πούλμαν, θαλάσσια κρουαζιέρα με φαγητό και εφόσον είναι δυνατόν, επισκέψεις σε χώρους με καταστήματα. Αξιοσημείωτο είναι ότι τα μέλη του Συλλόγου πληρώνουν μόνο το μισό εισιτήριο για όλα, επειδή το άλλο μισό καταβάλλει από το ταμείο της η οργάνωση.

Η δεύτερη, μετά τις καλοκαιρινές διακοπές γενική συνέλευση των Αθηναίων της Φλόριδας θα γίνει τον Ιανουάριο. Κατά την εκδήλωση εκείνη θα γίνει και το κόψιμο της πατροπαράδοτης βασιλόπιτας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ

Στην Αθήνα η Σύνοδος Κορυφής Δημάρχων κατά του αντισημιτισμού, με οικοδεσπότη τον Κ. Μπακογιάννη

ΑΘΗΝΑ. Στην Αθήνα πραγματοποιείται, αύριο Τετάρτη και μεθαύριο Πέμπτη, το 2022 Mayors Summit Against Antisemitism (MSAA), με οικοδεσπότη τον δήμαρχο Αθηναίων και πρόεδρο του 2022 MSAA, Κώστα Μπακογιάννη.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας