x
 

ΑΠΟΨΕΙΣ

Υστατο χαίρε στην αδελφή του Υπαρχηγού

Κηδεύθηκε την Κυριακή στην προσφυγιά, στο Καλό Χωριό Λάρνακας, η Χρυσταλλού Αυξεντίου Σουρουλλά, αδελφή του ήρωα υπαρχηγού της ΕΟΚΑ Γρηγόρη Αυξεντίου, η οποία απεβίωσε σε ηλικία 93 χρόνων.

Στην κηδεία παρευρέθηκαν ο υπουργός Αμυνας Μιχάλης Γιωργάλλας, η πρόεδρος της Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου, ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος, βουλευτές, αγωνιστές της ΕΟΚΑ, φίλοι και συγγενείς της εκλιπούσας.

Επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο δήμαρχος Λύσης, Ανδρέας Καουρής, ο οποίος υπέδειξε ότι «ο Γρηγόρης δεν αγωνίστηκε και δεν θυσιάστηκε για να αποχαιρετούμε σήμερα την αδερφή του στην προσφυγιά, μακριά από την γενέθλια γη, την ηρωοτόκο Λύση. Ο Γρηγόρης δεν αγωνίστηκε και δεν έγινε ολοκαύτωμα για να μην μπορούμε να περπατήσουμε ελεύθεροι εκεί όπου ο ίδιος έδρασε εκεί όπου ο ίδιος ελεύθερος δρασκέλιζε και πέταξε ως αητός, έδρασε και δόξασε».

Ενώ ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, καταθέτοντας στεφάνι, ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «η Εξόδιος Ακολουθία της Χρυσταλλούς είναι μια δεύτερη κηδεία και για τον Γρηγόρη Αυξεντίου. Ολόκληρο το έθνος υποκλίνεται μπροστά στον ηρωισμό του Αυξεντίου αλλά και τιμά το ήθος της Χρυσταλλούς», είπε, και σημείωσε πως «καλούμαστε όλοι αυτό το ήθος να το λάβουμε, για να μπορέσουμε να μιμηθούμε το ήθος και τον ηρωισμό του Αυξεντίου, γιατί ο τόπος περιμένει να συνεχίσουμε το έργο του»…

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πιθανόν να τον ήθελαν νεκρό στο πραξικόπημα που έγινε εναντίον του.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ