x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Γενναία δωρεά από το ζεύγος Ρόι και Νταϊάνα Βάγγελου στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Σε μια σημαντική δωρεά στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, ύψους 175 εκατομμυρίων δολαρίων, προχώρησε το ζεύγος Δρ Ρόι και Νταϊάνα Βάγγελου (Roy & Diana Vagelos), σε μια κίνηση με σημαντικά αναμενόμενα οφέλη, που δεν αποκλείεται, στο άμεσο μέλλον, να αλλάξει τα δεδομένα στην Βιοϊατρική Ερευνα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πανεπιστημίου, πρόκειται για ένα ποσό το οποίο θα διατεθεί για την ίδρυση του «Ινστιτούτου Βάγγελου για την Εκπαίδευση στην Βιοϊατρική Ερευνα» (Vagelos Institute for Biomedical Research Education), δίνοντας την δυνατότητα σε διδακτορικούς φοιτητές να αναπτύξουν δημιουργικές -και δυνητικά ανατρεπτικές- ιδέες στην Βιοϊατρική Επιστήμη, ενθαρρύνοντας, παράλληλα την εκπαίδευση περισσότερων ιατρο-επιστημόνων που θα μπορούν να συνεισφέρουν στην εξέλιξη της ερευνητικής διαδικασίας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους ιθύνοντες του Κολούμπια, η δωρεά του ζεύγους Βάγγελου δίνει την δυνατότητα στην επιστημονική κοινότητα του Πανεπιστημίου να τολμήσει και να επιδιώξει σημαντικές προόδους στην Ιατρική Επιστήμη, οι οποίες, ωστόσο, για να επέλθουν, απαιτούν εξαιρετικό ακαδημαϊκό και οικονομικό κεφάλαιο, εμπεριέχοντας το στοιχείο του ρίσκου, το οποίο, εξ ορισμού, τα ακαδημαϊκά ιδρύματα αλλά και οι δωρητές-χρηματοδότες τους, σε πολλές περιπτώσεις, διστάζουν να αναλάβουν.

«Η οικονομική υποστήριξη που παρείχαν ο Δρ Ρόι και η Νταϊάνα Βάγγελου στο Κολούμπια είναι εξαιρετική, όπως επίσης και το ηγετικό πρότυπο που προσφέρουν, μέσω των αξιών που εκφράζονται στην φιλανθρωπική τους δράση», δήλωσε, εμφανώς ικανοποιημένη, η πρύτανης του Κολλεγίου Ιατρικής και Χειρουργικής «Βάγγελος» του Πανεπιστημίου Κολούμπια, Κατρίνα Αρμστρονγκ (Katrina Armstrong) εστιάζοντας στους νέους ορίζοντες που ανοίγονται, συνολικά, για την Βιοϊατρική Επιστήμη.

«Πιστεύω ότι θα δούμε παρόμοιες πρωτοβουλίες να αναλαμβάνονται και σε άλλες Ιατρικές Σχολές. Η ανταμοιβή για αυτήν την προσπάθεια θα είναι μια πρωτοφανής πρόοδος στη θεραπεία και αντιμετώπιση ασθενειών. Είναι μια ευκαιρία -και μια ευθύνη- που πρέπει να αναλάβουμε», προσέθεσε η κ. Αρμστρονγκ.

Από την πλευρά του, ο Δρ Ρόι Βάγγελος τόνισε την σημασία της «ακαδημαϊκής ελευθερίας» για τους νέους επιστήμονες, επιβεβαιώνοντας ότι αποτελεί και τον βασικό στόχο που θα ήθελαν να εκπληρώσουν μέσω αυτής της γενναίας δωρεάς.

«Η Νταϊάνα και εγώ θυμόμαστε έντονα τη διαφορά που έκανε η οικονομική υποστήριξη, ως προς την δημιουργία μιας αίσθησης ελευθερίας και στην ενστάλαξη της εμπιστοσύνης για να συνεχίσουμε να υπηρετούμε το πάθος μας αυτό, νωρίτερα στην ζωή μας. Θέλουμε να δώσουμε σε άλλους την ίδια ελευθερία, αφαιρώντας τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι ερευνητές και οι επιστήμονες στο στάδιο της κατάρτισης. Οσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των ταλαντούχων ερευνητών που μπορούν να ερευνήσουν τομείς οι οποίοι τροφοδοτούν τη φαντασία τους, τόσο μεγαλύτερη είναι η επίδραση που θα έχουν στην αλλαγή της Ιατρικής και στη βελτίωση της υγείας. Είναι τιμή μας να ανταποδώσουμε», τόνισε ο Δρ Βάγγελος.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου Κολούμπια, Λι Μπόλινγκερ (Lee C. Bolinger), ο οποίος τόνισε πως το ζεύγος συνεχίζει την παράδοση στήριξης στις Ιατρικές Σχολές του Πανεπιστημίου, όπως είχε συμβεί στο παρελθόν με το Κολλέγιο Ιατρικής και Χειρουργικής.

«Συνεχίζει, επίσης, τις πρωτοποριακές προσπάθειές τους να αναδιαμορφώσουν και να ενισχύσουν το μέλλον της επιστήμης και της ιατρικής εκπαίδευσης στο Κολούμπια και όλο τον Κόσμο. Για όλα αυτά, και άλλα τόσα, είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες», κατέληξε ο κ. Μπόλινγκερ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Η κοινότητα του Τιμίου Σταυρού στο Bay Ridge Brooklyn γιόρτασε και φέτος με παρέλαση την ημέρα της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου την Παρασκευή 24 Μαρτίου και ώρα 10:00 π.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ