x
 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Το Ελληνικό Απογευματινό Σχολείο Αγίου Δημητρίου Τζαμέικα γιόρτασε την 25η Μαρτίου

ΤΖΑΜΕΪΚΑ. ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου Αγίου Δημητρίου Τζαμέικα γιόρτασαν την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Ο προϊστάμενος της Κοινότητας, ο π. Κωνσταντίνος Καλογρίδης, άνοιξε το πρόγραμμα με προσευχή, καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και μίλησε για τη μεγάλη σημασία της ημέρας και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

Τα μεγαλύτερα παιδιά έψαλλαν το «Τη Υπερμάχω» και όλοι μαζί τους Εθνικούς Υμνους. Ακολούθησαν τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και τα προνήπια. Ο μαθητής της έκτης τάξης Νικόλαος Παπαρουσσόπουλος έκλεισε το λόγο του αναφωνόντας «Ζήτω το Εθνος και Ζήτω η 25η Μαρτίου». Η μαθήτρια της εβδόμης τάξης Ελπίδα Ρουμελιώτη διάβασε στα αγγλικά μερικές πληροφορίες για την Επανάσταση του 1821. «Ζήτω η 25η Μαρτίου 1821 και Ζήτω η Ελλάδα», είπε και εκείνη με τη σειρά της κλείνοντας.

Στιγμιότυπο από τον εορτασμό της επέτειου της 25ης Μαρτίου στο Ελληνικό Απογευματινό Σχολείο Αγίου Δημητρίου Τζαμέικα. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου Αγίου Δημητρίου Τζαμέικα

Παρουσία των δασκάλων τους και με εθνικό παλμό, οι μαθητές τραγούδησαν και απήγγειλαν ποιήματα για το χαρμόσυνο γεγονός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και για την Επανάσταση του 1821. Οι γονείς, με τις οικογένειες και τους φίλους τους, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις απαγγελίες «Κάτσε Βασίλη Φρόνιμα», «Του Δράμαλη», και ένα σκετς για τον εθνικό ποιητή Διονύσιο Σολωμό.

«Χρόνια Πολλά» ευχήθηκε και η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Γεωργία Δενδρινού. Η ίδια ευχαρίστησε τον π. Κωνσταντίνο Καλογρίδη για την αμέριστη συμπαράστασή του στο Απογευματινό Σχολείο. Επίσης, τόνισε ότι είναι χρέος μας να μαθαίνουμε στα παιδιά μας τη γλώσσα των προγόνων μας και μίλησε για την αγάπη για την πατρίδα, ένα ζήτημα που αφορά άπαντες.

Ο κ. Ρουμελιώτης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινότητος, λαμβάνοντας το λόγο επικεντρώθηκε στην σωστή δουλειά των δασκάλων που ακούραστα εργάζονται για ένα σκοπό, την προώθηση της Ελληνικής Γλώσσας. Επίσης, ευχαρίστησε τους γονείς και τους παρευρισκόμενους οι οποίοι φέρνουν τα παιδιά τους στο Ελληνικό Σχολείο για να μάθουν την γλώσσα των προγόνων τους και τον ελληνικό πολιτισμό.

Στιγμιότυπο από τον εορτασμό της επέτειου της 25ης Μαρτίου στο Ελληνικό Απογευματινό Σχολείο Αγίου Δημητρίου Τζαμέικα. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου Αγίου Δημητρίου Τζαμέικα

Διαβεβαίωσε ακόμη ότι οι δάσκαλοι έχουν την αμέριστη συμπαράσταση των γονέων, αλλά και του Κοινοτικού Συμβουλίου. Συνεχάρη τα παιδιά, τους δασκάλους και όσους βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί η γιορτή και ζήτησε από όλους να τα χειροκροτήσουν ξανά για την προσπάθεια και τον κόπο τους. Επιπλέον, ευχήθηκε σε όλους «Χρόνια Πολλά».

Την επιμέλεια της γιορτής είχαν οι εκπαιδευτικοί: Εφη Σωτηρίου, Σωτηρία Σακκά, Παναγιώτα Κακογιάννη, Παρασκευή Μακρινού και ο διευθυντής Απόστολος Φούντας.

Στο τέλος, ο π. Καλογρίδης ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους γονείς και όλους όσοι συμβάλλουν στη λειτουργία του Απογευματινού Ελληνικού Σχολείου. Ευχαρίστησε τους δασκάλους και τα παιδιά και ευχήθηκε σε όλους «Χρόνια Πολλά» και «Καλό Πάσχα»!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΤΑΤΕΝ ΑΪΛΑΝΤ. Το ελληνικό ντάινερ-καφέ Island Coffee Shop στο Στάτεν Αϊλαντ καταστράφηκε ολοσχερώς από φωτιά που ξέσπασε τη Δευτέρα βράδυ.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ