x
 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Το ελληνικό απογευματινό σχολείο GG Tutoring της Βοστώνης γιόρτασε την 25η Μαρτίου

ΒΟΣΤΩΝΗ. Το ελληνικό απογευματινό σχολείο GG Tutoring της Βοστώνης γιόρτασε την 25η Μαρτίου στο Λέξινγκτον της Μασαχουσέτης. Στη γιορτή παρευρέθηκαν μαθητές, δασκάλες, γονείς, παππούδες και γιαγιάδες, φίλοι και πολλοί προσκεκλημένοι. Η εκδήλωση ξεκίνησε με παρέλαση που απαρτίζονταν από περισσότερους από πενήντα μαθητές και μαθήτριες ντυμένους με παραδοσιακές ελληνικές στολές, που αντιπροσώπευαν διάφορες περιοχές της Ελλάδας και την ελληνική μας κληρονομιά.

Μια θάλασσα από ελληνικές σημαίες και χαμόγελα γέμισαν τον χώρο καθώς οι καλεσμένοι παρακολουθούσαν με θαυμασμό τους μαθητές του GGT, ηλικίες από τεσσάρων έως δεκατριών ετών οι οποίοι κυμάτιζαν τις σημαίες τους. Η Διευθύντρια Εκπαίδευσης, Μαρίκα Γκρούση, καλωσόρισε τις οικογένειες, τους φίλους, καθώς και τους καλεσμένους του GGT. Ακολούθησε προσευχή, οι εθνικοί ύμνοι, και οι νεότεροι μαθητές του πιλοτικού προγράμματος του GGT «Παίζω και Mαθαίνω-Play & Learn» άνοιξαν τη γιορτή με το γνωστό παιδικό τραγούδι-ποίημα «Φεγγαράκι μου λαμπρό». Στη συνέχεια, οι μαθητές απήγγειλαν τα ποιήματα, συμπεριλαμβανομένων των «Ο Ηρωας», «Σήμερα Γιορτάζει», «25η Μαρτίου», «Διπλή Γιορτή», «Τα πορτραίτα των Ηρώων», «Το ’21», «Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου», «Για την Πατρίδα μου».

Οι δασκάλες του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου GG Tutoring της Βοστώνης: Μαρίκα Γκρούσση, Δήμητρα Γρούμπου, Ελένη Κοσμίδη, Πόπη Μουστάκα. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ GG Tutoring

Ομιλητής ήταν ο συνταξιούχος ιερεύς π. Νικόλαος Μ. Καστανάς, ο οποίος εξήγησε τη σημασία της γιορτής και τον συμβολισμό της ελληνικής σημαίας. Ο π. Καστανάς ζητωκραύγασε με τους μαθητές «Ζήτω η Ελλάδα, Ζήτω η 25η Μαρτίου, Ζήτω το σχολείο μας».

Ο κ. Βασίλης Καυκάς, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Κοινοτήτων της Νέας Αγγλίας, συνεχάρη τους μαθητές για την επίδοσή τους. Ευχαρίστησε τους δασκάλους, τους γονείς και τους παππούδες που υποστηρίζουν τα παιδιά μας να μαθαίνουν και να διατηρούν την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό μας. Ενθάρρυνε όλους να παραστούν στην Παρέλαση για την Ελληνική Ανεξαρτησία στη Βοστώνη στις 7 Απριλίου.

Ο π. Νικόλαος Καστανάς συνομιλεί με μαθητές και μαθήτριες του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου GG Tutoring της Βοστώνης κατά τη γιορτή της 25ης Μαρτίου. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ GG Tutoring

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με μια μουσική παρουσίαση από τους μαθητές με συνοδεία στο πιάνο, την κα Ουρανία Τόλη, από το Μουσικό Κολέγιο Berklee της Βοστώνης θερμή συμμετοχή του κοινού στα τραγούδια «Ενα παλικάρι είκοσι χρονών», «Ο Θούριος του Ρήγα», «Κλέφτικη Ζωή».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ολοκληρώθηκε μέσα σε κλίμα συγκίνησης και περηφάνειας η μεγάλη παρέλαση στην 5η Λεωφόρο με την οποία ο Ελληνισμός της Νέας Υόρκης τιμά την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ