x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Το ελληνικό σχολείο στο Παράμους τίμησε την Εθνική Παλιγγενεσία

ΠΑΡΑΜΟΥΣ. ΝΕΑ ΙΕΡΣΕΗ. Με τραγούδια, ποιήματα, θεατρικές παραστάσεις και αφηγήσεις γιόρτασε την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας το ελληνικό σχολείο του Αγ. Αθανασίου στο Παράμους Νέας Ιερσέης, την Τετάρτη 27 Μαρτίου.

Ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Νικόλαος Ματαράγκας, στη χαιρετιστήρια ομιλία του, ανέφερε: «Σήμερα τιμούμε δύο γιορτές, την ανεξαρτησία μας και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

Δεν μπορούμε να χωρίσουμε τις δύο αυτές γιορτές. Επανάσταση χωρίς τον Θεό δεν γινόταν και φυσικά ο Θεός χάρισε στους Ελληνες ευκαιρίες να δείξουν τη γενναιότητά τους, τη θέλησή τους και κυρίως την πίστη τους στον παντοδύναμο Θεό να τους καθοδηγεί σε αυτόν τον πόλεμο.

Χωρίς τον Θεό, χωρίς την Παναγία, χωρίς την Εκκλησία, δεν θα υπήρχε Επανάσταση. Με την χάρη του Θεού πήραν θάρρος οι στρατιώτες, οι δεσποτάδες, οι παπάδες, όλος ο λαός για να πολεμήσουν τους Τούρκους.

Η κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων στην σχολική γιορτή της 25ης Μαρτίου. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς

Με τη χάρη του Θεού ελευθερωθήκαμε από τη σκλαβιά και τη φυλακή, μπορέσαμε να ζήσουμε ελεύθεροι και να λατρεύουμε τον Θεό χωρίς διώξεις.

Πολλά συγχαρητήρια σε εκπαιδευτικό προσωπικό, μαθητές και γονείς για την αγάπη τους στο ελληνικό σχολείο».

Η Τόνια Γιάγκου, υπεύθυνη του σχολείου, ευχαρίστησε μέσω «Εθνικού Κήρυκα» τις δασκάλες, Χρύσα Καρρά, Ντορίν Ασπρά, Αγγελική Δελάνη, Σοφία Σταματίου, Ελπίδα Κασιμίδου, Ματίνα Λεβαντή, Ιωάννα Παντελαίου, Μαρία Αμανεζή και Πόπη Ζανάκη, για την προσφορά και άριστη διαπαιδαγώγηση των παιδιών, τους μαθητές για την επιμέλειά τους και τους γονείς για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο ελληνικό σχολείο.

Οι αντιπρόεδροι του Συλλόγου Γονέων, Κυριακή Εμμανουηλίδη και Ελένη Διαμαντοπούλου, συνεχάρησαν τα παιδιά για τις προσπάθειες που καταβάλλουν, ευχαρίστησαν τους γονείς για την αμέριστη συμπαράστασή τους στην εκπλήρωση των στόχων του σχολείου και τις δασκάλες που κάνουν θαυμάσια δουλειά για να μεταδώσουν την ελληνική γλώσσα, ιστορία, ήθη, έθιμα και πολιτισμό στα παιδιά.

Ο πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, Σπύρος Λιάκας, χαρακτήρισε την 25η Μαρτίου γιορτή ενότητας των Ελλήνων, συνεχάρη τους μαθητές που έλαβαν μέρος στη εορταστική εκδήλωση, τους εκπαιδευτικούς που συνετέλεσαν στην υλοποίησή του, εξέφρασε την πλήρη στήριξη της Εκκλησίας σε όλα τα σχολικά και το πρόγραμμα νεολαίας της κοινότητας και κάλεσε όλα τα μέλη της ενορίας στη μεγάλη παρέλαση της 5ης Λεωφόρου.

Ο Βασίλης Φύκαρης, μέλος της εκπαιδευτικής επιτροπής, χαρακτήρισε τους ομογενείς καλύτερους πρεσβευτές του Ελληνισμού στις ΗΠΑ, που αγαπούν και υπερηφανεύονται για την πατρίδα τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Στο γεγονός ότι οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι στα πολιτειακά κοινοβουλευτικά όργανα της Νέας Υόρκης ενήργησαν από κοινού, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης, εστίασε ο αναπληρωτής επικεφαλής της Πολιτειακής Γερουσίας, Μιχάλης Γιάνναρης (Michael Gianaris) αναφορικά με το πρόσφατο ψήφισμα για τα 50 χρόνια της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, το οποίο οι τουρκικές διπλωματικές αρχές προσπάθησαν -ανεπιτυχώς- να παρεμποδίσουν.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Πρακτορικά

Με την παρέλαση της Νέας Υόρκης την Κυριακή 14 Απριλίου, έκλεισε κι ο φετινός κύκλος των παρελάσεων για τη μεγάλη και τρανή ημέρα της κήρυξης της Επανάστασης του 1821 για τη λευτεριά της Ελλάδας από τους Τούρκους.

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

ΒΙΝΤΕΟ