x
 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Το σχολείο του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ τίμησε την 25η Μαρτίου

ΤΣΕΡΙ ΧΙΛ. ΝΕΑ ΙΕΡΣΕΗ. Οι μαθητές του ελληνικού σχολείου Αγίου Θωμά, στο Τσέρι Χιλ, και οι οικογένειές τους, συγκεντρώθηκαν στις 23 Μαρτίου για να τιμήσουν την έναρξη της Επανάστασης του 1821 για την Ελληνική Ανεξαρτησία και την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με τους μαθητές να εισέρχονται με τις σημαίες και να τραγουδούν τον Εθνικό Υμνο της Ελλάδας και των ΗΠΑ καθώς και τον Ακάθιστο Υμνο.

Ο ιερατικός προϊστάμενος της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ, π. Αυγουστίνος Ψωμάς, έκανε την προσευχή και στη συνέχεια συζήτησε τη θρησκευτική σημασία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, τονίζοντας τη σημασία του στην Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη και τη σύνδεσή του με τον ελληνικό πολιτισμό και ταυτότητα. Ενέπνευσε τους γονείς και τους παππούδες με τα επιτεύγματα του παππού μας και υπενθύμισε σε όλους τις ευθύνες που έχουν κληρονομήσει από αυτούς που έδωσαν τα πάντα. Τόνισε τη σημασία που έχει οι γονείς να μιλούν Ελληνικά στο σπίτι στα παιδιά τους και να τους μαθαίνουν να αναγνωρίζουν και να αναπτύσσουν τις θρησκευτικές και πολιτιστικές τους ταυτότητες.

Η διευθύντρια Μαργαρίτα Ζωγράφου Βρεττού καλωσόρισε τις οικογένειες του ελληνικού σχολείου και μίλησε για τη σημασία των σχολείων και των οικογενειών που προωθούν και διατηρούν ενεργά την ελευθερία, τη θρησκεία και την κληρονομιά μας. Οπως είπε, για 400 χρόνια οι πρόγονοί μας διατήρησαν τη θρησκεία, τη γλώσσα και τις παραδόσεις και τώρα είναι ευθύνη μας να τα μεταδώσουμε στις επόμενες γενιές.

Ο κεντρικός ομιλητής, πρόεδρος του Ενοριακού Συμβουλίου του Αγίου Θωμά, Αναστάσιος Ευστρατιάδης, ανέδειξε βασικούς ήρωες και ηρωίδες του πολέμου δίνοντας παραδείγματα της γενναιοδωρίας και της προσφοράς τους στον αγώνα για την ελευθερία. Σημείωσε την ιστορική σημασία της Ημέρας της Ελληνικής Ανεξαρτησίας ενώ ενθάρρυνε το αίσθημα υπερηφάνειας και εκτίμησης για εκείνους των οποίων το θάρρος, η θυσία και η αποφασιστικότητα εξασφάλισαν την ελευθερία μας.

Να σημειωθεί πως έκλεψαν τις εντυπώσεις οι παραστάσεις των μαθητών. Τα παιδιά παρουσίασαν τραγούδια, ποιήματα και θεατρικά έργα που αντανακλούσαν το πνεύμα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας και ανθεκτικότητας και ενστάλαξαν μια αίσθηση εθνικής υπερηφάνειας στο κοινό. Η υπερηφάνεια, η αγάπη και ο σεβασμός με τον οποίο παρουσίασαν οι μαθητές ήταν εμφανής και μπορεί να αποδοθεί άμεσα στους εκπαιδευτικούς που εργάζονται ολόψυχα και ακούραστα για να μεταδώσουν την ελληνική γλώσσα και τις αξίες στις τάξεις τους.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τους μαθητές να παρουσιάζουν παραδοσιακούς χορούς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας που διοργάνωσε ο χοροδιδάσκαλός τους Γιώργος Κλεφτογιάννης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΤΑΤΕΝ ΑΪΛΑΝΤ. Την κατάθεση νομοσχεδίου για την ακύρωση των τελών κυκλοφοριακής συμφόρησης που ψήφισε η Μητροπολιτική Αρχή Συγκοινωνιών (ΜΤΑ), ανακοίνωσε ο Ρεπουμπλικανός πολιτειακός βουλευτής, Μιχάλης Ταννούσης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τη Δευτέρα 15 Απριλίου, στο μνημείο της γέφυρας Βεραζάνο.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ