x
 

Πολιτική

Yπουργοί – πλην του Κώστα Καδή – ηγεσία και βουλευτές ΔΗΣΥ «αδειάζουν» Χριστοδουλίδη

09 Ιανουαρίου 2023

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Με κοινή δήλωσή τους, όλοι οι Υπουργοί πλην του Κώστα Καδή, η ηγεσία και οι βουλευτές και ευρωβουλευτές του κυβερνώντος κόμματος διαψεύδουν ισχυρισμούς του Νίκου Χριστοδουλίδη για στήριξη της υποψηφιότητάς του.

Η κοινή δήλωση αποτελεί απάντηση σε δήλωση του Νίκου Χριστοδουλίδη στο πλαίσιο συνέντευξή του στην «Καθημερινή», ότι βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με στελέχη της Κυβέρνησης και του ΔΗΣΥ που θα μπορούσαν να συμμετέχουν στην Κυβέρνηση του αν εκλεγεί.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Επιτελείο του Αβέρωφ Νεοφύτου σημειώνεται πως, «επειδή ο κ. Χριστοδουλίδης σε χθεσινή του συνέντευξη επαναλαμβάνει τον ισχυρισμό ότι βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με στελέχη της κυβέρνησης και του ΔΗΣΥ προκειμένου να διασφαλιστεί η συμμετοχή τους σε μια δική του κυβέρνηση, ξεκαθαρίζουμε τα εξής:

Δεν θα χρειαστεί ποτέ να μπούμε σε ένα τέτοιο δίλημμα επειδή ο Δημοκρατικός Συναγερμός, τα μέλη, οι φίλοι και οι υποστηριχτές του, αλλά και συμπολίτες μας από άλλους πολιτικούς χώρους, θα αξιολογήσουν σωστά τις επιλογές που έχουν ενώπιων τους και θα δώσουν την απάντηση τους στην κάλπη.

Ως στελέχη της κυβέρνησης και της παράταξης, διαψεύδουμε τους ισχυρισμούς του κ. Χριστοδουλίδη και δηλώνουμε για πολλοστή φορά ότι στηρίζουμε τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων που ακολουθώντας ανοιχτές και δημοκρατικές διαδικασίες επέλεξαν τον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου ως τον υποψήφιο της παράταξης.

Οι τακτικές του κ. Χριστοδουλίδη δεν συνάδουν με μια σύγχρονη πολιτική ηθική και συνιστούν προσβολή προς την καθεμιά και τον καθένα μας ξεχωριστά. Η συμμετοχή στην εξουσία μόνο για την καρέκλα, δεν συνάδει με την ιστορία, τις αρχές και τις αξίες του ΔΗΣΥ.

Κυρίαρχη επιδίωξη μας είναι η διασφάλιση της συνέχειας της αναπτυξιακής πορείας, της σταθερότητας και της προόδου που η διακυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη πέτυχε την τελευταία δεκαετία και η ανάγκη να συνεχίσουμε την προσπάθεια και να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που έχουμε ενώπιων  μας με σοβαρότητα, χωρίς λαϊκισμούς, με μια ικανή ηγεσία που θα διασφαλίσει μια αποτελεσματική διακυβέρνηση».

«Σε ένα μόνο έχει δίκαιο ο κ. Χριστοδουλίδης», συνεχίζει η ανακοίνωση. «Ότι ο ΔΗΣΥ πρέπει να βρίσκεται στη διακυβέρνηση αλλά υποδεικνύουμε ότι αυτό μπορεί να διασφαλιστεί μόνο με την εκλογή του υποψηφίου του, του Αβέρωφ Νεοφύτου. Μόνο σε τέτοια κυβέρνηση θα μπορούσαμε να έχουμε συμμετοχή».

»Απευθύνουμε κάλεσμα στήριξης της υποψηφιότητας Αβέρωφ Νεοφύτου στα μέλη, τους φίλους και υποστηριχτές του ΔΗΣΥ αλλά και στο σύνολο των συμπολιτών μας  προκειμένου να μην διακυβευτούν τα όσα με κόπο και θυσίες πέτυχαμε μαζί όλα τα τελευταία χρόνια», προστίθεται, ενώ αναφέρονται τα ονόματα όλων όσων την συνυπογράφουν υπουργών, βουλευτών και ευρωβουλευτών του κόμματος.

Ολοι στο Προεδρικό

Να σημειωθεί ότι το πρωί της Δευτέρας Αβέρωφ Νεοφύτου, Χάρης Γεωργιάδης και Υπουργοί της Κυβέρνησης συναντήθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο παρουσία του Νίκου Αναστασιάδη. Αντικείμενο συζήτησης ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, τα προβλήματα που δημιουργούν στην προσπάθεια συσπείρωσης του κόμματος, οι αναφορές Χριστοδουλίδη ότι θέλει συμμετοχή του ΔΗΣΥ «στην Κυβέρνησή του» και πως ήδη συζητά με Υπουργούς και στελέχη της παράταξης που τον στηρίζουν ή δεν τον στηρίζουν για αυτή την προοπτική.

Το αφήγημα αυτό, είναι κατά τον Αβέρωφ Νεοφύτου «συνειδητή παραπληροφόρηση» από πλευράς Χριστοδουλίδη και πρέπει να αντιμετωπιστεί. Ως εκ τούτου πάρθηκαν οι σχετικές αποφάσεις και δημοσιοποιήθηκε η γραπτή δέσμευση Υπουργών και αξιωματούχων του ΔΗΣΥ ότι δεν συζητούν με Χριστοδουλίδη, ούτε θα αποδεχθούν αξιώματα.

Μπαίνει σφήνα το ΑΚΕΛ

Στο μεταξύ, στο ΑΚΕΛ αξιοποιούν το σκηνικό αυτό στον ΔΗΣΥ για τη δικιά τους προσπάθεια συσπείρωσης, αφού ως γνωστό υπάρχουν διαρροές προς τον Νίκο Χριστοδουλίδη. Παίζουν στη λογική «με Αβέρωφ ή Χριστοδουλίδη Πρόεδρο, απλά συνεχίζεται η δεκαετής διακυβέρνηση Αναστασιάδη».

Αν και επί του παρόντος τα εσωκομματικά στο ΑΚΕΛ έχουν επισκιαστεί εν πολλοίς, η μουρμούρα σε μερικούς κύκλους της αριστεράς για την επιλογή Ανδρέα Μαυρογιάννη εξακολουθεί να υπάρχει. Ενδεικτική για παράδειγμα είναι και η εκκωφαντική απουσία της δημοφιλούς βουλεύτριας Ειρήνης Χαραλαμπίδου από το προεκλογικό σκηνικό.

Προβλήματα εξαιτίας των προεδρικών υπάρχουν και στην ΕΔΕΚ με την ηγεσία να ετοιμάζει επιστολές για τουλάχιστον επτά «απείθαρχα» με τις αποφάσεις του κόμματος μέλη, τα οποία προτίθεται να διαγράψει. Στην ΕΔΕΚ το σκηνικό είναι εκρηκτικό ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση που εξακολουθεί να υποβόσκει κατά της ηγεσίας Σιζόπουλου. Επιστολή αναμένεται πως θα λάβει και ο Βουλευτής του κόμματος Κωστής Ευσταθίου εξαιτίας της ενέργειας του να προτείνει τον Γιώργο Κολοκασίδη στη διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων την περασμένη βδομάδας καθώς και άλλα μέλη που στηρίζουν την υποψηφιότητα Μαυρογιάννη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Τα εγκλήματα που έχει διαπράξει στην ανθρωπότητα ο Χένρι Κίσιντζερ δεν παραγράφονται.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ